«Με τη Συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια και η Αθήνα έγραψαν ευρωπαϊκή ιστορία.Τώρα θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά» υποστηρίζει με δήλωσή του στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την ολοκλήρωση του ταξιδιού του στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ.

«Εμείς οι Γερμανοί θαυμάζουμε την τόλμη και τη διορατικότητα και είμαστε ευγνώμονες για αυτά» τονίζει ο Μίχαελ Ροτ. Σημειώνει μάλιστα, πως «οι ανησυχίες των Ελλήνων, ότι μέσω της Συμφωνίας θα υπάρξουν απώλειες, είναι αβάσιμες».

Αντίθετα, επισημαίνει, μέσω της λύσης της ονοματολογικής διαφοράς ύστερα από είκοσι επτά συναπτά έτη ο κόσμος έχει να κερδίσει πολλά και προσθέτει: Η καλή γειτονία, η συμφιλίωση και η συνεργασία αποτελούν προϋπόθεση για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στις δύο χώρες αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας εύχεται, μέσω του Πρακτορείου, «ιδιαιτέρως οι νέοι άνθρωποι από την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία να συναντηθούν αφήνοντας πίσω τις προκαταλήψεις και να δημιουργήσουν φιλίες».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ:

«Με τη Συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια και η Αθήνα έγραψαν ευρωπαϊκή ιστορία. Τώρα θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Εμείς οι Γερμανοί θαυμάζουμε την τόλμη και τη διορατικότητα και είμαστε ευγνώμονες για αυτά. Οι ανησυχίες των Ελλήνων, ότι μέσω της Συμφωνίας θα υπάρξουν απώλειες, είναι αβάσιμες. Αντίθετα, μέσω της λύσης της ονοματολογικής διαφοράς ύστερα από είκοσι επτά συναπτά έτη ο κόσμος έχει να κερδίσει πολλά. Η καλή γειτονία, η συμφιλίωση και η συνεργασία αποτελούν προϋπόθεση για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στις δύο χώρες, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Εύχομαι, ιδιαιτέρως οι νέοι άνθρωποι από την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία να συναντηθούν αφήνοντας πίσω τις προκαταλήψεις και να δημιουργήσουν φιλίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ