Τι θα γίνει το 2018; Α, εδώ σας έχω! Η δουλειά όλων ημών των αστρολόγων να προβλέπουμε τα μελλούμενα δεν ήταν ποτέ εύκολη, σήμερα όμως είναι έτι δυσκολότερη απ όσο στο παρελθόν. Ιδού οι απαντήσεις!

του Αρχέδαμου, διπλωματούχου αστρολόγου μετεκπαιδευθέντος εν Παρισίοις

Η εξήγηση είναι απλή: οι κοινωνίες βρίσκονται σε φάση τεκτονικών μεταβολών, που μόνον επιπόλαια πνεύματα θα απέδιδαν στις αναδιατάξεις και τον ασύμμετρο, ενίοτε, χορό των άστρων. Ακόμη και ο καλός και έμπειρος (όπως εγώ) αστρολόγος, που μπορεί να αφουγκραστεί τη βουή και τους κραδασμούς των συντελούμενων αλλαγών πριν αυτές επέλθουν, είναι εύκολο να ηττηθεί πανηγυρικά αφού τα γεγονότα μπορεί να τον προλάβουν στη στροφή: πριν καν προλάβει όχι να τα συμπεριλάβει στον καζαμία του αλλά απλώς να πει ότι επέρχονται!

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, ίσως να ήταν απείρως χρησιμότερα για τις περιστάσεις (που δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία πως ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος από λάσπη και όχι από αστερόσκονη) η σκαπάνη ή ο κασμάς του γεωλόγου, παρά το τηλεσκόπιο του αστρολόγου. Εν πάση περιπτώσει, κατά τους υπολογισμούς μου, το 2018 θα είναι έτος συμφιλίωσης με σημαντικότερα και πλέον αξιοπερίεργα γεγονότα, τα κάτωθι:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Στις 2 Ιανουαρίου του νέου μεσαιωνικού έτους, μια αγέλη ημίαιμων και καθαρόαιμων από την ακροδεξιά πτέρυγα του Κυνοβουλίου γαυγίζει δυνατά και ο ρήτωρ Άδωνις Γεωργιάδης χάνει τις αισθήσεις του σωριαζόμενος επί των εδράνων. Ο υπουργός και ιατροφιλόσοφος Πολάκης, αν και δεν έχει μαζί του την τσάντα με τα κατάλληλα ιατρικά εργαλεία, σπεύδει χωρίς χρονοτριβή και τον επαναφέρει με ένα ζουμερό φιλί της ζωής στο στόμα. Φεύγουν αγκαλιασμένοι και επιδίδονται σε αμοιβαίες φιλοφρονήσεις στο Facebook. «Μη νομίσει ο σαχλαμάρας που με φίλησε πως θα γλυτώσει τη φυλακή», «ουστ, αχάριστε φασίστα, εσύ και οι πουλημένοι δικαστικοί».

Στις 9 Ιανουαρίου, μία μέρα πριν από τη διεξαγωγή πλειστηριασμών, η κυβέρνηση με μια κίνηση ματ αποφασίζει να παγώσει όλους τους συμβολαιογράφους. Το έργο του παγώματος αναλαμβάνει γνωστή γαλακτοβιομηχανία που διαθέτει μεγάλα ψυγεία. Λαφαζάνης και Κωνσταντοπούλου πολιορκούν με σεσουάρ τις εγκαταστάσεις της.

Στις 13 του μήνα, ο Παναθηναϊκός ξεμένει από παίκτες για την 17η αγωνιστική της Σουπερ Λιγκ. Του δανείζει μερικούς ο Ολυμπιακός.

Μεγάλες στιγμές στη συνεδρίαση της Βουλής με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Στα θεωρεία η Σκάρλετ Γιόχανσον γιατί θα την αναφέρει στην ομιλία του ο Τσακαλώτος. Θα ερχόταν και ο Μέσι, αλλά ειδοποιήθηκε ότι εντέλει δεν θα τον αναφέρει ο υπουργός. Θα το κάνει στην τέταρτη αξιολόγηση.

Πληροφορίες ότι μερικοί συμβολαιογράφοι ξεπάγωσαν και δραπέτευσαν. Θα τους πιάσουμε, ανακοινώνει ο Τόσκας. Ο Λαφαζάνης τρίβει τα χέρια του και χαρούμενος κινεί ρυθμικά το κεφάλι του στο ρυθμό ενός εμβατηρίου που ακούει μόνον εκείνος.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Ένας πεζογράφος από την Αργιθέα που το μικρό του όνομα είναι Λάμπρος αλλά το τηλεσκόπιο δεν μπορεί να δει το επώνυμό του, κερδίζει το τζόκερ παίζοντας τους αριθμούς 20, 32, 6, 44, 5. Δίνει ένα γενναίο ποσόν στη φίλη του Τζόρτζια, που παλιά ήταν μελαγχολικό αγόρι, αλλά έκανε χρήση του νόμου για την αλλαγή φύλου και τώρα είναι ένα χαριτωμένο κορίτσι μέσης ηλικίας. Η Τατιάνα, που έχει γίνει πλέον ένας αγριωπός μεσήλικας επίσης με τον ίδιο νόμο, διαμαρτύρεται. Η Τζόρτζια ποιεί αναίσχυντα την νήσσαν.

Ο πολιτικός αρχηγός Λεβέντης, αηδιασμένος από την έλλειψη σοβαρότητας στην πολιτική ζωή, απειλεί να παραιτηθεί διαλύοντας το κόμμα του και προβλέπει δεινά, μεταξύ των οποίων ότι στις 28 Ιουλίου θα βρέξει βατράχους. Εχέφρονες ψηφοφόροι του αναρωτιούνται αν πρέπει από τώρα να αγοράσουν βατραχοπέδιλα.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Στις 3 του μήνα συλλαμβάνονται οι συμβολαιογράφοι που είχαν ξεπαγώσει και ξαναμπαίνουν στο ψυγείο. Ο Λαφαζάνης και η Κωνσταντοπούλου οπλίζονται ξανά με σεσουάρ. Με εντολή του μετρημένου βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής Δημήτρη Καμμένου, στην είσοδο του κτιρίου μπαίνει πινακίδα, ανάλογη με αυτή στην είσοδο του Νταχάου, που γράφει κάτι ακατάληπτο. Ο Βούτσης την κατεβάζει και ξυλοκοπεί αγρίως, λένε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τον αντιπρόεδρο. Του δίνει μερικές και ο Φίλης που έτυχε να περνά εκείνη τη στιγμή. Θυμωμένος ο αντιπρόεδρος προσχωρεί στη ΝΔ. Ο πολιτικός αρχηγός και μικρότερος πολιτικός πρόσφυγας από γενέσεως κόσμου Κυριάκος, τον δέχεται περιχαρής. Μετά τη λαμπρή μεταγραφή, καθίσταται ακόμη πιο καθαρό ότι η ΝΔ είναι πλέον ένα πολύ κεντρώο κόμμα.

Για αλλαγή, στις 25 Μαρτίου, ο πολέμαρχος Πάνος Καμμένος δεν βάζει στολή παραλλαγής αλλά φουστανέλα με πολλές πιέτες. Οι Τούρκοι τρομοκρατούνται και παρότι μουσουλμάνοι αρχίζουν να σταυροκοπιούνται. Ο παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς, εκλαϊκεύοντας τη σημασία του γεγονότος, το παρομοιάζει με θεάρεστο ιεροποστολικό έργο που αυξάνει τις στρατιές της Παναγίας. Ο κυρ Φλαμπουράρης συμφωνεί. Ο Λοβέρδος παρουσιάζει απόρρητα έγγραφα καταγγέλλοντας ότι για τη φουστανέλα του τσολιά υπήρξε μεσάζων και μίζα. Αντιδρώντας ο Καμμένος τον χαρακτηρίζει γερμανοτσολιά.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Στη λοταρία του TAXIS κληρώνουν λόγω Πάσχα αρνιά αντί για τα 1.000. Ο Λοβέρδος καταγγέλλει ότι είναι εισαγόμενα και υπήρξε μίζα για την αγορά τους. Αφιερώνει για το θέμα την ομιλία του στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Λίγο πριν τη λήξη του πρωταθλήματος Σαββίδης, Μελισσανίδης, Μαρινάκης και άλλοι διανοητές του εφοπλισμού και της επιχειρηματικότητας ζητούν με κοινή δήλωσή τους στήριξη των υγιών δυνάμεων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού, που παίζει πλέον στο ερασιτεχνικό Αθηνών, επικροτεί.

ΜΑΪΟΣ

Εκτοξεύεται το πρώτο ελληνικό διαστημόπλοιο για τον Άρη. Κυβερνήτης είχε οριστεί ο Παππάς, αλλά τελευταία στιγμή ο ίδιος αποφάσισε να τον αντικαταστήσει ο Καμμένος που ξέρει από πλοήγηση. Ο τύπος το ερμηνεύει ως απαίτηση της Γεννηματά που έγινε αποδεκτή από Τσίπρα και Παππά, χάρη μελλοντικής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Κινήματος Αλλαγής.

Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα 4-3.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Ξεπαγώνουν οι συμβολαιογράφοι και ξαναρχίζουν οι πλειστηριασμοί. Προηγουμένως, η κυβέρνηση πρόλαβε και πάγωσε τον Λαφαζάνη και την Κωνσταντοπούλου. Ο Καμμένος πέρασε με επιτυχία τη στρατόσφαιρα και τώρα πετάει στη μεσόσφαιρα. Στο διάβα του ως και οι σκουληκότρυπες απομακρύνονται. Η Γεννηματά μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου τα απογεύματα και τα βράδια κρυφά στο Μοσχάτο. Ο Κυριάκος κάνει κι άλλες αξιόλογες μεταγραφές και ξεσπαθώνει ανά διήμερο κατά της οικογενειοκρατίας. Ο Λεβέντης προβλέπει ότι οι βάτραχοι που θα πέσουν από τον ουρανό θα φοράνε και βατραχοπέδιλα. Οι οπαδοί του ησυχάζουν. Τα μπουλντόγκ στην ακροδεξιά πτέρυγα της Βουλής γαυγίζουν όλο και πιο δυνατά.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Η χαριτωμένη Τζόρτζια εκλέγεται μις παραλία σε καλλιστεία των ΚΑΠΗ στα Μέθανα. Συγκινημένη χαρίζει το στέμμα στον Λάμπρο, που από χαρά σκέφτεται και αυτός να κάνει αλλαγή φύλου και την άλλη χρονιά να δώσουν από κοινού με την εστεμμένη φίλη του τον αγώνα στα καλλιστεία.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο. Ο Άδωνις ξαναλιποθυμά, ο Πολάκης του δίνει με την ίδια θέρμη το φιλί της ζωής. Νέες φιλοφρονήσεις μέσω Facebook. Από δω και πέρα όλα πλέον είναι προβλέψιμα από τον καθένα και όχι μόνον από τον Αρχέδαμο.

Καλή χρονιά !