Με ειρωνικό σχόλιο σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δημοσίευμα των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Ελευθερία του Τύπου», που εμπλέκουν εξάδελφο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στη διαχείριση ληξιπρόθεσμων οφειλών πελατών της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρουν, «σήμερα, ανακαλύφθηκε και η «οικογενειακή ευθύνη» για να συνεχιστεί το σίριαλ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αφού ο «ξάδελφος» δουλεύει σε εταιρεία που αναλαμβάνει έργα διαχείρισης δανείων, δεν μπορεί, κάπου θα εμπλέκεται και ο υπουργός.

Μια συγγενική, όμως, σχέση δεν σημαίνει (πάντα) και ιδιαίτερες επαφές - πολύ περισσότερο όταν έχουν συναντηθεί 2-3 φορές σε δημόσιες εκδηλώσεις...

Αντίθετα ευθύνες, κατά την εκκλησία που με τόση ευλάβεια υπηρετούν ορισμένοι εκδότες εφημερίδων, έχει ο ανάδοχος, ο νονός, καθώς το βάπτισμα δεν έχει ρόλο κοινωνικού χαρακτήρα (πολιτική προβολή και καριέρα...), αλλά πνευματικό και ουσιαστικό.

Εκεί θα πρέπει τώρα να στρέψουν την προσοχή τους οι ταγοί της αντικειμενικής ενημέρωσης: ποιος βάπτισε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να αναδειχθούν οι ευθύνες που του αναλογούν, και για την αριστερά και για τον ΠΑΟΚ!

Απεταξάμην...»