Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Υπόθεση Βράνιες – ΑΕΚ: Η πολωνική σφήνα και η κακή εντύπωση


Ξεκινάμε από τα βασικά. Ο άνθρωπος κλειδί στην υπόθεση μας (Βράνιες) είναι ένας Ελληνας ατζέντης. Ο Φίλιππος. Ο Μακεδόνας μάνατζερ ήταν αυτός που οδήγησε τον Νίκο Λυμπερόπουλο στις Βρυξέλλες και το ραντεβού με τον τεχνικό διευθυντή της Αντερλεχτ τον γνωστό μας Φρανκ Αρνεσεν. Ηταν αυτός που είχε στείλει στην βελγική ομάδα και τον Νίκο Παπαδόπουλο πριν από ένα μήνα για να παρακολουθήσει τις προπονήσεις της ομάδας.

Δεν είναι έκπληξη ότι η Αντερλεχτ θέλει να ξεφορτωθεί τον Ογκνιεν Βράνιες και η ΑΕΚ να τον πάρει πίσω. Μόνο που το μεγάλο λάθος που κάνουν στην Ενωση είναι ότι πιστεύουν ότι έχοντας με το μέρος τους τον Βόσνιο αμυντικό θα έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο Νίκος Λυμπερόπουλος πήγε στα ιδιαίτερα διαμερίσματα της Αντερλεχτ με ύφος σωτήρα. Δηλαδή ότι θα κάνει χάρη η ΑΕΚ που θα πάρει πίσω τον Βράνιες και θα το συζητήσει μόνο με τα νούμερα που θέλει. Δεν υπήρχε plan b.

 

Να μιλήσουμε με ποσά για να καταλάβετε και εσείς τι εννοούμε. Το συμβόλαιο του Βράνιες για τη νέα περίοδο ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ καθαρά και με την εφορία και τις υπόλοιπες παροχές ξεπερνάει το ενάμισι εκατομμύριο. Αδιανόητο για μια ομάδα να πληρώνει αυτό το ποσό για έναν παίκτη που δεν προσφέρει και για κάποιον που είναι έξω από το φθινόπωρο και βάση των όσων του έχουν χρεωθεί- σε προσωπικό επίπεδο- δύσκολα θα βρει ομάδα. Εκεί ακριβώς πόνταρε και η ΑΕΚ.Η Ενωση πήγε στο Βέλγιο και πρόσφερε μισό εκατομμύριο ευρώ! Για τα δεδομένα της θα λέγαμε ότι είναι υπέρβαση. Θα κάλυπτε το 50% του συμβολαίου του. Κάτι τέτοιο βρίσκει σύμφωνη την Αντερλεχτ και η μεγάλη διαφορά των δυο πλευρών εστιάζεται στο ενοίκιο. Οι Βέλγοι αξιώνουν από την ΑΕΚ τουλάχιστον 200.000 ευρώ για τον δανεισμό του. Χαρακτηριστικά λέγανε ότι πέρσι πληρώσανε τρία εκατομμύρια για να τον αποκτήσουν και είναι αδιανόητο να τον δανείσουν χωρίς να εισπράξουν ενοίκιο. Αισθάνονται δηλαδή μεγάλα κορόιδα αν δεν πάρουν ενοίκιο. Η ΑΕΚ πιστεύει ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της επειδή ο Βράνιες δεν θα έχει άλλη πρόταση και αναγκαστικά η Αντερλεχτ θα δεχτεί την συμφωνία που της προτείνει η ΑΕΚ.

Και κάπου εδώ εμφανίζεται στην ιστορία μας ένας άλλος γνωστός, ο Φίλιπ Λεσνιέφσνκι. Ο Πολωνός ατζέντης, ο οποίος τον Γενάρη πρωτοστάτησε στην μεταγραφή του Πρίγιοβιτς στην Σαουδική Αραβία. Ο εν λόγω κύριος εκπροσωπούσε τον αδερφό του Βράνιες στην Πολωνία και πρόσφατα απέκτησε και τα δικαιώματα του Ογκνιεν!

Στο τέλος Φεβρουαρίου παραλίγο να τον στείλει δανεικό στην Λέγκια Βαρσοβίας και τις τελευταίες μέρες κάτι ετοιμάζει! Μάλιστα ο Πολωνός δημοσιογράφος που αποκαλύπτει όλες τις συμφωνίες του έχει αρχίσει και αναφέρει όλο και πιο συχνά το όνομα του Βράνιες!

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ