Ο ΠΑΟΚ πέρσι πήρε το πρωτάθλημα και το κύπελλο περπατώντας και απέδειξε σε όλους ότι ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.Από την άλλη, στην Ευρώπη ενώ στα προκριματικά του Champions League τα πήγε καλά στους ομίλους του Europa League απέτυχε παταγωδώς με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να θυσιάζει την ευρωπαϊκή πορεία για χάρη των εγχώριων διοργανώσεων.

Οι «ασπρόμαυροι» μπορεί να πέτυχαν κάτι μοναδικό στην ιστορία τους με το νταμπλ, που κατέκτησαν, ωστόσο έδειξαν αδυναμίες στο ρόστερ τους αφού το ροτέισον δεν βγήκε σε κανέναν αγώνα εκτός συνόρων. Φέτος, όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά και ο ΠΑΟΚ έχει στόχο και τη διάκριση στην Ευρώπη με το μεγάλο όνειρο να είναι αυτό της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League.

Είναι λοιπόν σίγουρο ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας θα πρέπει να ενισχύσουν το ρόστερ τους ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις διοργανώσεις και να μη χρειαστεί να διαλέγουν αγώνες όπως την περσινή σεζόν.

Θεωρώ ότι το κλειδί στην αλλαγή επιπέδου της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου θα είναι μία σωστή επιλογή για τα άκρα της επίθεσης.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ψάχνει δύο παίκτες στη μεσαία του γραμμή αλλά αυτή η ανάγκη προήλθε κυρίως λόγω των τραυματισμών των Μαουρίσιο-Βέρνμπλουμ, οι οποίοι κάποια στιγμή θα επιστρέψουν και εύκολα ή δύσκολα θα βρει σε αυτή τη θέση αντικαταστάτες ο Δικέφαλος. Οι αντικαταστάτες όμως δεν θα αλλάξουν το επίπεδο. Την ποιότητα θα ανεβάσει ένας πρωτοκλασάτος εξτρέμ τον οποίο δεν διαθέτει ο ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν καλούς νεαρούς ακραίους και τον Μπίσεσβαρ, που δεν είναι εξτρέμ.

Έτσι λοιπόν, αν εκεί γίνει σωστή επιλογή ο ΠΑΟΚ μπορεί να ονειρεύεται τους ομίλους του Champions League. Σε αντίθετη περίπτωση, τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα και αμφιβάλλω αν θα δουν σεντόνι οι φίλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης.