Σημαντική υποχώρηση καταγράφει η αξίας κεφαλαιοποίησης της Twitter στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν αναμονή των εξελίξεων για την πρόταση εξαγοράς του τεχνολογικού ομίλου που έχει καταθέσει ο Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με το CNBC, η μετοχή της Twitter έχει χάσει περίπου το 12% της αξίας της από το ιστορικό υψηλό που βρέθηκε στο τέλος Απριλίου, όταν κατατέθηκε η πρόταση εξαγοράς από τον Μασκ.

Το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) η μετοχή κυμαινόταν στα 46 δολάρια, σημαντικά πιο κάτω από την πρόταση εξαγοράς του Μασκ στα 54,2 δολάρια ανά μετοχή. Η διαφορά «μεταφράζεται» σε απώλειες 9 δισ. δολαρίων σε αξία κεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Παρά την έγκριση της εξαγοράς από το Δ.Σ. της Twitter, θα μπορούσαν να χρειαστούν μήνες προτού επισημοποιηθεί οριστικά η συμφωνία. Σε περίπτωση που ο Μασκ επιλέξει να υποχωρήσει από το deal, θα πρέπει να καταβάλει 1 δισ. δολάρια, ποσό μάλλον μικρό σε σχέση με τα 220 δισ. δολάρια που υπολογίζεται η περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου.

Αποχωρήσεις και αναστολή προσλήψεων
Όπως αναφέρεται σε εσωτερικό mail του νυν CEO της εταιρείας, Παράγκ Αγκραβάλ, προς το προσωπικό της Twitter, οι περισσότερες νέες προσλήψεις έχουν «παγώσει» προσωρινά από την τρέχουσα εβδομάδα.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του τμήματος Καταναλωτών της Twitter, Κάβιον Μπεικπούρ, θα αποχωρήσει από την εταιρεία, όπως μετέδωσε η Wall Street Journal. Ακόμα, παρελθόν θα αποτελέσει και ο επικεφαλής του τμήματος Παραγωγής Εσόδων, Μπρους Φαλκ.

Επιπλέον, η Twitter θα περιορίσει όλα τα μη εργασιακά κόστη, ανέφερε το CNBC.