Οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού αυξήθηκαν την Παρασκευή, αλλά σημείωσαν απώλειες 0,6% για την εβδομάδα, ενώ οι τιμές του χαλκού υπέστησαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους από τον Ιούνιο του 2021.

«Ο χρυσός παραμένει παγιδευμένος σε ένα εύρος τιμών καθώς οι επενδυτές περιμένουν να δουν εάν οι πιο πρόσφατες αναφορές για τον πληθωρισμό θα αναγκάσουν την Fed να δεσμευτεί για πιο μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων μετά από την συνεδρίαση πολιτικής του Ιουλίου», δήλωσε στο Marketwatch ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA. Εν τω μεταξύ, οι ανησυχίες για μια οικονομική ύφεση συνεχίζουν να τροφοδοτούν τις προσδοκίες για πτώση της ζήτησης χαλκού, οδηγώντας τον σε μεγάλες απώλειες αυτή την εβδομάδα.

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή, ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου αυξήθηκε κατά 50 σεντς, ή λιγότερο από 0,1%, για να διαμορφωθεί στα 1.830,30 δολάρια η ουγγιά.

To ασήμι παράδοσης Ιουλίου έχασε 16,2 σεντς ή 0,8% στα 20,88 δολάρια η ουγγιά.

Την ίδια στιγμή, ο χαλκός παράδοσης Ιουλίου διακανονίστηκε στα 3,7405 δολάρια η λίβρα, με οριακή πτώση για τη συνεδρίαση αλλά με απώλεια 6,8% για την εβδομάδα.