Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα την Πέμπτη, καθώς οι ανησυχίες για μια πιθανή παγκόσμια ύφεση που θα πλήξει τη ζήτηση ενέργειας αντιστάθμισε τα χαμηλότερα αποθέματα αργού και την ανάκαμψη της κατανάλωσης βενζίνης στις ΗΠΑ.

Τα ενδοσυνεδριακά κέρδη υποχώρησαν αφού το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο συρρικνώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το β’ τρίμηνο, τροφοδοτώντας ανησυχίες για μια ύφεση που θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση ενέργειας. Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών ενώ οι επιχειρηματικές δαπάνες μειώθηκαν.

«Όταν εξετάζουμε υφεσιακά μεγέθη, εάν πρόκειται για επιβράδυνση σε αυτό το σημείο, είναι μικρή επιβράδυνση», δήλωσε στο Reuters ο αναλυτής του ομίλου Price Futures, Phil Flynn. «Αν κοιτάξετε τους αριθμούς ζήτησης και προσφοράς πετρελαίου, είμαστε πολύ κάτω από τον μέσο όρο όσον αφορά την προσφορά και η ζήτηση διατηρείται καλύτερα από ό,τι αναμενόταν».

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Σεπτεμβρίου έχασε 84 σεντς ή 0,9% κλείνοντας στα 96,42 δολάρια το βαρέλι, μετά την άνοδο κατά 2,28 δολάρια στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Το brent παράδοσης Οκτωβρίου κέρδισε 28 σεντς στα 106,90 δολάρια το βαρέλι αφού κέρδισε 2,22 δολάρια την Τετάρτη.