Η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς ορισμένοι επενδυτές αναμένουν πως η Fed θα είναι «λιγότερο επιθετική» στην αύξηση των επιτοκίων, όμως η τιμή του πολύτιμου μετάλλου δεν κατάφεραν να κερδίσουν το «στοίχημα» του μήνα.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο χρυσού Δεκεμβρίου αυξήθηκε 12,60 δολάρια ή 0,7%, στα 1.781,80 δολάρια η ουγγιά. Με βάση το πιο ενεργό συμβόλαιο, ο χρυσός ανέβηκε σχεδόν 3,2% για την εβδομάδα, αλλά έχασε 1,4% για τον μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

Το ασήμι για το συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου σκαρφάλωσε 33 σεντς, ή 1,7%, στα 20,197 δολάρια η ουγγιά, επεκτείνοντας το ράλι από την Πέμπτη, όταν οι τιμές εκτινάχθηκαν κατά 6,8%. Το ασήμι σημείωσε άνοδο 8,5% για την εβδομάδα, αλλά σημείωσε μηνιαία απώλεια 0,8%.

Το παλλάδιο για το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου πρόσθεσε 49,50 δολάρια ή 2,4% στα 2.129,70 δολάρια η ουγγιά, κλείνοντας τον μήνα κατά 11% υψηλότερα. Το Platinum PLV22, 1,71% για παράδοση Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 13 $ ή 1,5%, στα 889,80 δολάρια ανά ουγγιά, κλείνοντας τον μήνα με απώλειες 0,6%.

Ο χαλκός για το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου κέρδισε 10 σεντς ή σχεδόν 2,9%, για να διαμορφωθεί την Παρασκευή στα 3,5735 δολάρια, με πτώση 3,7% για τον μήνα.

Τον Ιούλιο, οι bulls αναλυτές «τρομοκρατήθηκαν από τις προσδοκίες για πολύ επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και σχεδόν όλες τις κεντρικές τράπεζες», το οποίο οδήγησε σε ιστορικό υψηλό του δείκτη του δολαρίου ΗΠΑ και αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων, σύμφωνα με τον Chintan Karnani, της Insignia Consultants.

Ωστόσο, η τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου χρυσού έχει κερδίσει περίπου 40 δολάρια από τότε που μίλησε ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell την Τετάρτη, σημείωσε ο Rupert Rowling, αναλυτής αγοράς στην Kinesis και πρόσθεσε ότι ο χρυσός έχει επωφεληθεί από την ερμηνεία της αγοράς ότι η Fed μπορεί να μην είναι τόσο επιθετική με τις αυξήσεις των επιτοκίων στο μέλλον.