Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τη συνάντηση των αξιωματούχων του ΟΠΕΚ+ την Τετάρτη.

Αν και τα δύο συμβόλαια είχαν ανακάμψει περισσότερο από 2 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, καθώς η διάθεση ανάληψης κινδύνου βελτιώθηκε μεταξύ των επενδυτών, τόσο το Brent όσο και το WTI έκλεισαν τον Ιούλιο με τις δεύτερες κατά σειρά μηνιαίες απώλειές τους για πρώτη φορά από το 2020, καθώς ο καλπάζων πληθωρισμός και τα υψηλότερα επιτόκια εγείρουν φόβους για μια ύφεση η οποιά θα μπορούσε να διαβρώσει τη ζήτηση καυσίμων.

Οι αναλυτές της ANZ εκτιμούν ότι οι πωλήσεις καυσίμων στη Βρετανία μειώνονται, ενώ η ζήτηση βενζίνης παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας για αυτήν την περίοδο του έτους. Στο ίδιο πνεύμα, σε δημοσκόπηση του Reuters, οι αναλυτές μείωσαν για πρώτη φορά από τον Απρίλιο τις προβλέψεις τους για τις μέσες τιμές Brent το 2022 στα 105,75 δολάρια το βαρέλι και στα 101,28 δολάρια για το WTI.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, μια ομάδα γνωστή ως OΠΕΚ+, θα συναντηθούν την Τετάρτη για να αποφασίσουν για την παραγωγή του Σεπτεμβρίου.

Δύο από τις οκτώ πηγές του οργανισμού σε έρευνα του Reuters ανέφεραν ότι μια μέτρια αύξηση για τον Σεπτέμβριο θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της 3ης Αυγούστου, ενώ οι υπόλοιπες δήλωσαν ότι η παραγωγή πιθανότατα θα παραμείνει σταθερή.

Η συνάντηση έρχεται μετά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία τον περασμένο μήνα.

Ο νέος γενικός γραμματέας της ομάδας Haitham al-Ghais επανέλαβε την Κυριακή ότι η ένταξη της Ρωσίας στον ΟΠΕΚ+ είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της συμφωνίας, ανέφερε η εφημερίδα Alrai του Κουβέιτ.

Εν τω μεταξύ, η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ συνέχισε να αυξάνεται καθώς ο αριθμός των γεωτρήσεων αυξήθηκε κατά 11 τον Ιούλιο, αυξάνοντας για 23ο συνεχόμενο μήνα ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία της Baker Hughes.

Την Δευτέρα στις 20:05 ώρα Ελλάδος, το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 93,93 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας πτώση κατά 4,74% και το Brent στα 100,22 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας πτώση κατά 3,62%.