Άνοδο για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημείωσαν οι τιμές του χρυσού τη Δευτέρα, διαμορφώνοντας το μεγαλύτερο σερί νικών από τις 24 Μαΐου.

Την Παρασκευή, ο χρυσός είχε σημειώσει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο του από τον Μάρτιο, καθώς οι τιμές των μετάλλων επωφελήθηκαν από την προσδοκία ότι η Fed ενδέχεται να στραφεί στην αύξηση των επιτοκίων με βραδύτερο ρυθμό μετά την άνοδο κατά 75 μονάδες βάσης την προηγούμενη Τετάρτη.

«Τουλάχιστον προς το παρόν, ο χρυσός διατηρεί την ανάκαμψη που γνώρισε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας αναμένοντας την επόμενη σειρά δεδομένων, όπως τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυτής της εβδομάδας, για να δώσει μια εικόνα για την οικονομική υγεία των ΗΠΑ και του κόσμου και μάλιστα της παγκόσμιας οικονομίας, δήλωσε ο Rupert Rowling, αναλυτής αγοράς στην Kinesis Money, σύμφωνα με το Marketwatch.

Έτσι η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 5,90 δολάρια, ή 0,3%, κλείνοντας στα 1.787,70 δολάρια ανά ουγγιά.

Το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε 16 σεντς ή 0,8%, κλείνοντας στα 20,36 δολάρια η ουγγιά, στην 5η διαδοχική ημέρα ανόδου, διαμορφώνοντας το μεγαλύτερο σερί από τις 13 Απριλίου.