Σε πτώση βρέθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη στη «σκιά» της συμφωνίας αναστολής της απεργίας των σιδηροδρομικών στις ΗΠΑ η οποία γεννά προσδοκίες για χαμηλότερη ζήτηση, την συνεχιζόμενη ισχύ του αμερικανικού δολαρίου, αλλά και την αναμονή για μια ακόμα μεγάλη αύξηση επιτοκίων από την Fed.

Νωρίτερα σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε μια συμφωνία για να αποφευχθεί η απεργία στους σιδηροδρόμους, η οποία θα μπορούσε να πλήξει τις παραδόσεις τροφίμων και καυσίμων σε όλη τη χώρα.

Η αναστολή λειτουργίας των σιδηροδρόμων θα είχε ως αποτέλεσμα να «παγώσει» σχεδόν το 30% των αμερικανικών εμπορικών αποστολών με βάση το βάρος τους, να αυξηθεί ο πληθωρισμός, να επιβαρυνθεί η αμερικανική οικονομία με κόστος έως 2 δισ. δολάρια ημερησίως και να προκληθούν μια σειρά από προβλήματα στις συγκοινωνίες που θα επηρέαζαν τους αμερικανικούς τομείς και κλάδους της ενέργειας, της γεωργίας, της μεταποίησης, της υγείας και των λιανικών πωλήσεων. Η εξέλιξη αποδυναμώνει τις προσδοκίες για αυξημένη ζήτηση καυσίμων.

«Οι βασικοί παράγοντες για το πετρέλαιο παραμένουν κυρίως bearish καθώς το outllok της κινεζικής ζήτησης παραμένει ασαφές και η μάχη κατά του πληθωρισμού (από την Fed) δείχνει προορισμένη να αδυνατίσει την οικονομία των ΗΠΑ», σημείωσε στο Marketwatch ο αναλυτής της OANDA, Έντουαρντ Μόγια.

Έτσι, το αμερικάνικο αργό παράδοσης Οκτωβρίου έπεσε 3,38 δολάρια ή 3,8%, κλείνοντας στα 85,1 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο σημείο σε επίπεδο εβδομάδας.