Ανοδικά κινήθηκαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να επιστρέφει σε θετικό έδαφος μετά από δύο διαδοχικές συνεδριάσεις με απώλειες, που το οδήγησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2020.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν στα 1.636,2 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας μικρά κέρδη 0,2%, τα οποία ωστόσο ήταν αρκετά ώστε να φέρουν τις τιμές πάνω από τα χαμηλά 2,5 ετών, που έπιασε το μέταλλο την Δευτέρα, όταν και διαμορφώθηκε στα 1.633,4 δολάρια.

«Μετά την καταβαράθρωση των προηγούμενων ημερών και τα χαμηλά 2,5 ετών, οι τιμές του χρυσού φαίνεται πως σταθεροποιούνται, εκμεταλλευόμενες την ανακοπή της ενίσχυσης του δολαρίου», σημειώνει στο MarketWatch o Lukman Otunuga, αναλυτής αγοράς της FXTM.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι Δεκεμβρίου έχασε 0,8% στα 18,337 δολάρια/ουγγιά, ενώ ο χαλκός παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 0,3% και διαμορφώθηκε στα 3,283 δολάρια/λίβρα.

Απώλειες 0,4% και για την πλατίνα Οκτωβρίου που έκλεισε στα 846,9 δολάρια/ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 2% και διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 2.090,4 δολαρίων/ουγγιά.