Οι τιμές του χρυσού ανέβηκαν απότομα την Τετάρτη, κερδίζοντας λίγο περισσότερο από 2% για να διαμορφωθούν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ημερών, διευρύνοντας τη θετική πορεία που χαράχτηκε από χτες.

Ο χρυσός Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 33,80 δολ. ή 2,1%, στα 1.670 δολ/ουγγιά στην Comex. Πρόκειται για υψηλό από τις 22 Σεπτεμβρίου, δηλαδή σχεδόν μίας εβδομάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πολύτιμο μέταλλο έπιασε χαμηλά 2,5 ετών την Δευτέρα, όταν και διαμορφώθηκε στα 1.633,4 δολάρια.

Το ασήμι Δεκεμβρίου κέρδισε 54 σεντς ή 3% και ανήλθε στα 18,88 δολάρια ανά ουγγιά. Το παλλάδιο Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 78,70 δολ. ή 3,8%, στα 2.169,10 δολ/ουγγιά, ενώ το συμβόλαιο πλατίνας Ιανουαρίου ανέβηκε 2,5% στα 860,8 δολ ανά ουγγιά. Τέλος, ο χαλκός Δεκεμβρίου σημείωσε κέρδη 2,3%, στα 3,3585 δολ. ανά λίβρα.

Ο Έντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς της OANDA υπογράμμισε μιλώντας στο MarketWatch πως οι «τιμές του χρυσού καλωσόρισαν τη δραματική παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) που απέφυγε ένα επικείμενο κραχ και οδήγησε τις αποδόσεις των παγκόσμιων ομολόγων σημαντικά χαμηλότερα».

«Αυτό ήταν κάπως αναμενόμενο και χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι ο χρυσός θα τα πάει μια χαρά μόλις τελειώσει πραγματικά το ξεπούλημα της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων» έσπευσε να συμπληρώσει.