Στερλίνα και ευρώ έδειξαν μικρά σημάδια αντίδρασης μετά το βαρύ «χτύπημα» που δέχτηκαν στις αρχές της εβδομάδας καθώς η δημοσιονομική ανησυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχωρεί μετά και την πυροσβεστική παρέμβαση της BoE.

Συγκεκριμένα, η στερλίνα και το ευρώ βρέθηκαν να σημειώνουν άνοδο σε νέα υψηλά εβδομάδας την Παρασκευή, εν μέσω και των επιθετικών μηνυμάτων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για νέες αυξήσεις επιτοκίων, ωστόσο αυτό δεν κράτησε πολύ για το βρετανικό νόμισμα.

Η στερλίνα διέγραψε τα κέρδη έναντι του δολαρίου και διαπραγματεύτηκε 0,2% χαμηλότερα καθώς έπεσε 0,53% στην αγορά συναλλάγματος έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,1059 δολάρια, μετά από συνάντηση που είχε η πρωθυπουργός, Λιζ Τρας και ο υπουργός Οικονομικών, Κουάσι Κουάρτενγκ, με τα στελέχη του Γραφείου Ευθύνης Προϋπολογισμού (OBR).

Εκεί, ανακοινώθηκε πως το OBR θα δημοσιεύσει τις προβλέψεις του για την οικονομία της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου στις 23 Νοεμβρίου, όπως συμβαίνει παραδοσιακά, και όχι νωρίτερα με αποτέλεσμα το βρετανικό νόμισμα να αρχίσει να σημειώνει απώλειες.

Νωρίτερα, πάντως βρέθηκε σε τροχιά ανόδου 2,61%, τη μεγαλύτερη από τον Μάρτιο του 2020 όπως σημειώνει το Reuters, ενώ τη Δευτέρα είχε φτάσει στο ιστορικό χαμηλό των 1,0327 δολ.

«Η ανάκαμψη στην ισοτιμία στερλίνας - δολαρίου είναι πολύ εντυπωσιακή», δήλωσε ο Σιν Κάλλοου της Westpac στο Σίδνεϊ, προσθέτοντας όμως ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πολύ μεγάλα ελλείμματα στο ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών και αμφιβάλλει πως η στερλίνα θα ακολουθήσει ακόμη μεγαλύτερη ανοδική πορεία.

Το ευρώ παραμένει περίπου σταθερό στα 0,9759 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει έως και τα 0,9844 δολάρια σε μία εβδομαδιαία άνοδο 1,32%, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή του εδώ και τέσσερις μήνες, μετά την ανάκαμψη από το 20ετές χαμηλό των 0,9528 δολ. τη Δευτέρα.