Με άνοδο έκλεισαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, με αποτέλεσμα να «σκαρφαλώσουν» στα υψηλότερα επίπεδα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, καθώς η μείωση των αποθεμάτων αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ έδωσαν ώθηση στον «μαύρο χρυσό».

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του αμερικανικού West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο ΕΜπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν με άνοδο 1,8% ή 1,63 δολαρίων/βαρέλι και διαμορφώθηκαν στα 90 δολάρια/βαρέλι. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του αμερικανικού αργού από τις 10 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

ΗΠΑ: Κατακόρυφη πτώση στα αποθεματικά πετρελαίου
Κατακόρυφη μείωση σημείωσαν τα αποθεματικά πετρελαίου στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αρμόδια υπηρεσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Με βάση τα στοιχεία της EIA, τα αποθεματικά αργού υποχώρησαν κατά 3,11 εκατ. βαρέλια έναντι ανόδου 2,85 εκατ. βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση κατά 200.000 βαρέλια.

Τα αποθεματικά βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,25 εκατ. βαρέλια από συρρίκνωση 1,47 εκατ. βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια πτώση κατά 1 εκατ. βαρέλια.