Πτώση και απώλειες κοντά στο 10% σε εβδομαδιαίο επίπεδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να δέχεται πιέσεις από την Κίνα.

Η μεγαλύτερη καταναλώτρια πετρελαίου στον κόσμο τονίζει πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε «ανεύθυνη χαλάρωση» των περιοριστικών μέτρων που έχει θέσει σε ισχύ για τον κορονοϊό, προβληματίζοντας για τις προοπτικές ζήτησης από την ασιατική χώρα. Η Κίνα έχει καταγράψει αναζωπύρωση των κρουσμάτων της νόσου τις τελευταίες 2 εβδομάδες.

Εξάλλου, οι επενδυτές αναμένουν να δουν τις επιπτώσεις που θα έχει στις αγορές η επιβολή εμπάργκο από τις χώρες των G7 στο ρωσικό πετρέλαιο, στο πλαίσιο των κυρώσεων της Δύσης στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Υπό το πλαίσιο των παραπάνω, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Δεκεμβρίου, έπεσαν 1,9% ή 1,56 δολάρια στα 80.08 δολάρια ανά βαρέλι, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο τους από τις 30 Σεπτεμβρίου. Σε επίπεδο εβδομάδας, σημείωσαν απώλειες 9,98%.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Ιανουαρίου, το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) υποχωρούν 2,33% ή 2,14 δολάρια στα 87.64 δολάρια, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτέμβριου. Σε επίπεδο εβδομάδες, κινούνται πτωτικά κατά 8%.