Με οριακή άνοδο έκλεισε ο χρυσός τη Δευτέρα, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες και ξεπερνώντας τηςνπίεσης που του ασκήθηκε από το ισχυρό δολάριο και την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Αναλυτικότερα, ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου ενισχύθηκε οριακά 0,02%, για να διαμορφωθεί στα 1.928,60 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex μετά τη διαπραγμάτευση έως τα 1.912,50 δολάρια. Οι τιμές για το πιο ενεργό συμβόλαιο του πολύτιμου διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 22 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet. Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε 1,6%, στα 23,554 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα παράδοσης Απριλίου ενισχύθηκε 0,8% στα 1.056,30 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου διολίσθησε 1,3%, στα 1.701,40 δολάρια ανά ουγγιά. Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 4,2565 δολάρια ανά λίβρα, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,1%.

«Προς το παρόν, ο χρυσός φαίνεται ότι μπορεί να ξεφύγει από τους όποιους καθοδικούς παράγοντες, όπως ο κίνδυνος της ύφεσης που έχει εξασθενίσει λίγο και ο πιο αισιόδοξος τόνος στα χρηματιστήρια μετοχών, χτίζοντας επαρκή υποστήριξη για να διατηρηθεί κοντά στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο» υπογραμμίζει ο Ρούμπερτ Ρόουλινγκ της Kinesis Money.

«Ωστόσο, πολλά από αυτά οφείλονται στην αντίληψη του τι θα κάνει η Fed. Επομένως εάν η Fed δεν συμμορφωθεί με τις προσδοκίες, τότε η τιμή του χρυσού θα μπορούσε να υποστεί απότομο σοκ» πρόσθεσε.