Ισχυρή πτώση κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με τη μελλοντική ζήτηση εξαιτίας της πιθανότητας ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία έφεραν απώλειες για τον «μαύρο χρυσό», ο οποίος υποχώρησε από τα υψηλά δύο μηνών που βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Μαρτίου του αμερικανικού αργού WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σημείωσαν πτώση 1,49 δολαρίων/βαρέλι ή 1,8% και έκλεισαν στα επίπεδα των 80,13 δολαρίων/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με τα συμβόλαια Μαρτίου στο ICE Futures Europe να κλείνουν στα 86,13 δολάρια/βαρέλι με απώλειες 2,3%, ενώ τα πιο ενεργά συμβόλαια Απρίλιου έχασαν 1,1% και διαμορφώθηκαν στα 86,25 δολάρια/βαρέλι.

Ισχυρές απώλειες -μετά το «άλμα» της Δευτέρας- κατέγραψε την Τρίτη και το αμερικανικό φυσικό αέριο, με τα συμβόλαια Φεβρουαρίου να υποχωρούν κατά 5,5% στα 3,258 δολάρια/ εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, ενώ η βενζίνη Φεβρουαρίου έκλεισε με πτώση 1,8% στα 2.648 δολάρια/γαλόνι.