Απώλειες κατέγραψαν για την Παρασκευή τα συμβόλαια του πετρελαίου, με την αυξημένη παραγωγή από τη Ρωσία να επισκιάζει τις κινήσεις των επενδυτών στον «μαύρο χρυσό».

Όπως αναφέρει το Reuters, οι αποστολές πετρελαίου από τα ρωσικά λιμάνια της Βαλτικής αναμένεται να αυξηθούν τον Ιανουάριο κατά τουλάχιστον 50% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2022, εν μέσω της ισχυρής ζήτησης από την Ασία και καθώς ωφελούνται από την κάμψη στις τιμές της ενέργειας διεθνώς. Αυτό ενισχύει τη διάθεση πετρελαίου, περιορίζοντας τη ζήτηση για τον «μαύρο χρυσό».

Εξάλλου, σημειώνεται πως την ερχόμενο εβδομάδα συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και των συμμάχων του (OPEC+) προκειμένου να εξετάζουν το σύνολο της παραγωγής τους.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Μαρτίου, υποχώρησαν 1,6% ή 1,33 δολάρια στα 79.68 δολάρια ανά βαρέλι. Πρόκειται γαι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 18 Ιανουαρίου.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Μαρτίου, το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) υποχωρούν 1,15% ή 1,01 δολάρια στα 86.44 δολάρια ανά βαρέλι.