Με μικρές απώλειες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση έκλεισαν την Δευτέρα οι τιμές του χρυσού, με την επιφυλακτικότητα των επενδυτών εν αναμονή των αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) σχετικά με τα βασικά της επιτόκια να είναι συνεχώς παρούσα στις συναλλαγές.

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Απριλίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 1.939,2 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας πτώση 0,3% ή 6,4 δολαρίων/ουγγιά.

Σημειώνεται πως το πολύτιμο μέταλλο μετρά έξι διαδοχικές βδομάδες κερδών, στο μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Αύγουστο του 2020, λαμβάνοντας ώθηση τόσο από την γεωπολιτική αβεβαιότητα εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία όσο και εξαιτίας της αποδυνάμωσης του δολαρίου.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 0,5% στα 23,733 δολάρια/ουγγιά, ενώ ο χαλκός Μαρτίου έχασε 0,5% και διαμορφώθηκε στα 4,202 δολάρια/λίβρα.

Η πλατίνα Απριλίου ενισχύθηκε κατά 0,4% στα 1.020,6 δολάρια/λίβρα, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου κέρδισε 1,8% και έκλεισε στα 1.628 δολάρια/ουγγιά.