Σημαντική πτώση κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου, ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα περίπου τριών εβδομάδων, καθώς για 6η συνεχή εβδομάδα τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) έδειξαν άνοδο στα αποθέματα αργού της χώρας.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού WTI, παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε κατά 2,46 δολάρια ή κατά 3,1% στα 76,41 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαρτίου. Η τιμή συνέχισε να κινείται πτωτικά, μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Fed, η οποία αύξησε το βασικό επιτόκιο κατά 0,25%.

Η ΕΙΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,1 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 27 Ιανουαρίου ακολουθώντας τις προηγούμενες πέντε συνεχόμενες εβδομάδες αυξήσεων.

Σύμφωνα με το Marketwatch, κατά μέσο όρο, οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 300.000 βαρελιών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την S&P Global. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, ανακοίνωσε την Τρίτη αύξηση 6,3 εκατομμυρίων βαρελιών στα αποθέματα αργού της περασμένης εβδομάδας.

OPEC+: Καμία αλλαγή στην πολιτική παραγωγής προτείνει η αρμόδια επιτροπή

Τα εγχώρια αποθέματα αργού έχουν ανέβει πάνω από τα 450 εκατομμύρια βαρέλια για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2021, «οδηγούμενα από τη συνεχιζόμενη υποτονική δραστηριότητα διύλισης και τις υψηλότερες εισαγωγές», δήλωσε ο Matt Smith, επικεφαλής αναλυτής πετρελαίου στην Kpler.

«Η δραστηριότητα διύλισης παραμένει υποτονική τόσο λόγω των παρατεταμένων επιπτώσεων της χειμερινής καταιγίδας του Δεκεμβρίου όσο και λόγω της έναρξης της εποχικής συντήρησης», προσέθεσε επίσης.

Η έκθεση της EIA έδειξε επίσης εβδομαδιαίες αυξήσεις των αποθεμάτων βενζίνης κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια και 2,3 εκατομμύρια βαρέλια για τα αποστάγματα. Η έρευνα των αναλυτών είχε προβλέψει για τα αποθέματα βενζίνης να παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα ενώ προέβλεψε μείωση της προσφοράς κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια στα αποστάγματα.