Πτωτικά κινήθηκαν για την πρώτη μέρα της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου, με τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία να «τρομάζουν» τους επενδυτές του «μαύρου χρυσού».

Τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς φέρνουν πιο κοντά στο ενδεχόμενο συνέχισης της περιοριστικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών, παράλληλα με τους φόβους για μείωση της ζήτησης πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά.

Εξάλλου, η Ρωσία ανακοίνωσε πως θα μειώσει κατά 25% τις εξαγωγές πετρελαίου από τα δυτικά λιμάνια της χώρας για τον Μάρτιο, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης της Μόσχας για μείωση 5%, μετέδωσε το Reuters. Η κίνηση έρχεται εν μέσω των συνεχιζόμενων κυρώσεων Ρωσίας - Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Απριλίου, υποχώρησαν 64 σεντ ή 0,8% στα 75.68 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Μαΐου, το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) υποχωρούν 91 σεντ ή 1,1% στα 81.91 δολάρια ανά βαρέλι.