Έκτακτη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα γίνει την Παρασκευή, στον απόηχο της τραπεζικής κρίσης και των αναταραχών που έχουν προκαλέσει στην Ευρώπη η κατάσταση της Credit Suisse και τα «κανόνια» της Silicon Valley Bank και της Signature Bank στις ΗΠΑ.

«Το Εποπτικό Συμβούλιο συνεδριάζει για να ανταλλάξει απόψεις και να ενημερώσει τα μέλη για τις τρέχουσες εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα», δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΚΤ, σύμφωνα με το Reuters.

Από την πλευρά του, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, είπε ότι «οι γαλλικές και ευρωπαϊκές τράπεζες είναι πολύ σταθερές», για να συμπληρώσει ότι αυτές δεν είναι στην ίδια κατάσταση με τις αμερικανικές τράπεζες».

Ακόμα, τόνισε πως «εάν χρειαστεί, έχουμε τα εργαλεία για να διασφαλίσουμε τη ρευστότητα των τραπεζών».

Ο Πέτερ Κάζιμιρ, μέλος του Δ.Σ. της ευρωτράπεζας, τόνισε πως οι αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ πρέπει να συνεχιστούν, υπογραμμίζοντας ότι τελευταία γεγονότα που «πυροδότησαν» ανησυχίες για τραπεζική κρίση, δεν έχουν αλλάξει τη γνώμη του.

«Η κατάσταση είναι ευαίσθητη, αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμη στη τερματική γραμμή» τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης της Σλοβακίας.