Η Freedom Holding Corp., μητρική εταιρεία της Freedom Finance Europe, σε μια αποτίμηση της διεθνούς δραστηριότητάς της ανακοίνωσε ότι στην επέτειο των δύο ετών από έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής της στο χρηματιστήριο NASDAQ, η αξία της έχει τριπλασιαστεί! 

Η Freedom Finance έγινε η πρώτη εταιρεία χρηματιστηριακών υπηρεσιών στην Ευρώπη, που είναι εισηγμένη στο κορυφαίο παγκοσμίως χρηματιστήριο εταιρειών τεχνολογίας. Στο ξεκίνημά της, η αξία της μετοχής της (με σύμβολο FRHC) άγγιζε τα 14,42 δολάρια ΗΠΑ. Δύο χρόνια αργότερα η τιμή της μετοχής καταγράφει αύξηση κατά 335%! Συγκριτικά, την ίδια περίοδο ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε άνοδο 68% και ο γερμανικός δείκτης DAX ανέβηκε κατά 81%. Σήμερα, η κεφαλαιοποίηση της Freedom Holding Corp. ανέρχεται σε περισσότερα από 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια, έχοντας διπλασιαστεί κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Την τελευταία διετία η Freedom Finance κατέγραψε μια θεαματική πορεία ανάπτυξης από την οποία ξεχωρίσουν τα παρακάτω σημαντικά ορόσημα: 

  • Οι μετοχές της FRHC συμπεριλήφθηκαν στους δείκτες Morgan Stanley Capital International και πιο συγκεκριμένα στον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης MSCI Small Cap 1750 και στον δείκτη MSCI U.S. Investable Market 2500.
  • Η Freedom Holding Corp. απέκτησε άμεση πρόσβαση σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ μετά την εξαγορά του broker Prime Executions Inc.
  • Το σύστημα επενδύσεων Forbes Quant Trader έδωσε σήμα αγοράς για τη μετοχή FRHC προβλέποντας άνοδο της αξίας της κατά 22,1% μέχρι το τέλος του έτους.
  • Η Sidoti & Company ξεκίνησε να παρέχει αναλυτική κάλυψη της μετοχής FRHC. Σύμφωνα με την αξιολόγησή της, οι μετοχές της εταιρείας συμμετοχών είναι υποτιμημένες: η τιμή - στόχος ορίζεται σε 76$ ανά μετοχή.
  • Ο αριθμός των πελατών της ξεπέρασε τους 400.000 σε όλον τον κόσμο.

Ευρύ φάσμα επενδυτικών ευκαιριών

Η θεαματική ανάπτυξη της Freedom Finance, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ευρύ φάσμα επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει στους πελάτες της. Εκτός από την δυνατότητα επένδυσης σε μετοχές και IPOs χιλιάδων πολυεθνικών και τοπικών εταιρειών, οι επενδυτές που αξιοποιούν την πλατφόρμα Freedom24 έχουν πλέον πρόσβαση σε πληθώρα εταιρικών ομολόγων. Μεταξύ των επενδυτικών ευκαιριών  που έχουν αναδείξει οι αναλυτές της Freedom Finance, υπάρχουν και τα ομόλογα διεθνώς κορυφαίων εταιρειών όπως οι General Electric, Alibaba Group Holding, Eni, Hewlett Packard Enterprise και Xerox Corp. Περισσότερες επενδυτικές ιδέες από τους αναλυτές της Freedom Finance, θα βρείτε στο https://el.freedom24.com/ideas.

Χάρη στην ευρεία αποδοχή του επενδυτικού κοινού και την ταχεία μεγέθυνση των οικονομικών μεγεθών της, η Freedom Finance επεκτείνει συνεχώς τη βάση των επενδυτών της, προσελκύοντας νέους μετόχους. Μεταξύ των κυριότερων μετόχων της περιλαμβάνονται η Goldman Sachs, η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB), η Renaissance Technologies, η Arrowstreet Capital LP, η Blackrock, η Vanguard, η Allianz SE και η Credit Suisse. Τον Αύγουστο του 2021, η χρηματοοικονομική κοινοπραξία Morgan Stanley αύξησε το μετοχικό της μερίδιο στην FRHC κατά 3.000 φορές.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο Timur Turlov, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Freedom Holding Corp. (FRHC) σημείωσε: «Τα παραπάνω ορόσημα δείχνουν την αναπτυξιακή τάση της Freedom Finance και αποτελούν κινητήριο δύναμη για να συνεχίσουμε να θέτουμε νέους στόχους. Αυτά τα επιτεύγματά μας δεν είναι ο τελικός στόχος μας, αλλά οι βάσεις για να προχωρήσουμε ακόμη παραπέρα».