Ο ΟΠΑΠ Α.Ε. έγινε δεκτός σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του εταιρικού της ομολόγου στην Οργανωμένη Αγορά του ΧΑ, ενώ συνολικά αντλήθηκαν 200 εκατ. ευρώ.

Τους εκπροσώπους της Διοίκησης και τα στελέχη της εταιρείας υποδέχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της έκδοσης αλλά και στη συνολική συμβολή της ΟΠΑΠ Α.Ε. στην ανάδειξη του θεσμού της αγοράς εταιρικών ομολόγων. Επιπλέον, ανέφερε πως παρά το ότι η πανδημία έχει περιορίσει στους ελάχιστους τη συμμετοχή σε αυτή την εκδήλωση, το Χρηματιστήριο τιμά το δίκτυο του οικοσυστήματός του, και ειδικά των αναδόχων που κατέδειξε και σε αυτή την έκδοση, ότι και στην ψηφιακή εποχή του Covid-19 έχει τις δυνατότητες να κινητοποιήσει και ικανοποιήσει τη σημαντική επενδυτική ζήτηση.

«Μετά την επιτυχία του πρώτου ομολόγου που εισήχθη προς διαπραγμάτευση το 2017, ο ΟΠΑΠ κατάφερε για μία ακόμα φορά να προσελκύσει πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και γι’ αυτή την έκδοση, η οποία υπερκαλύφθηκε πάνω από τρεις φορές» υπογράμμισε κατά τον χαιρετισμό του ο acting CEO του ΟΠΑΠ Jan Karas, τονίζοντας πως η επιτυχημένη πορεία της έκδοσης, ειδικά με τις ιδιαίτερες συνθήκες που η πανδημία έχει διαμορφώσει, αποδεικνύει σαφώς την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ιδιωτών αλλά και θεσμικών, προς την εταιρεία.

«Η συμβολή των συντονιστών, αναδόχων, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Χρηματιστηρίου αλλά και όλης της ομάδας του ΟΠΑΠ σε αυτό το εγχείρημα, ήταν πολύτιμη » τόνισε ο κ. Karas.