Με ισχυρά κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τετάρτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς ωστόσο η αντίδραση του Γενικού Δείκτη να πείθει πως η ελληνική αγορά είναι σε θέση να κινηθεί υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, καθώς το διεθνές καθοδικό σπιράλ που δημιουργούν οι πληθωριστικές πιέσεις και οι φόβοι για επιστροφή της οικονομίας σε ύφεση αναμένεται να συνεχιστούν στο προσεχές μέλλον.

Ωστόσο, το διεθνές κλίμα -με τους κυριότερους δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ να αντιδρούν από τα sell off των προηγούμενων ημερών- έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν ο Γενικός Δείκτης ώστε να σπάσει το αρνητικό σερί, ενώ και η ανακοίνωση της ΕΚΤ για το νέο εργαλείο αντιμετώπισης του κινδύνου κατακερματισμού στην Ευρωζώνη έφερε μία επιπλέον νότα αισιοδοξίας στη λεωφόρο Αθηνών.

Σε αυτό το κλίμα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 838,94 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 1,96%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε μέχρι τις παρυφές των 840 μονάδων, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τις διασπάσει.

Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 76,66 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά διακινήθηκαν 29.977.153 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,38%, ενώ ο Mid Cap ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,14%.

Από τους επιμέρους δείκτες, «άλμα» 9,03% σημείωσε ο δείκτης της Υγείας, ενώ κέρδη άνω του 4% κατέγραψαν οι τομείς των Τροφίμων και των Τηλεπικοινωνιών. Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν μόνο οι κλάδοι των Κατασκευών (-0,92%) και του Εμπορίου (-0,63%).

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές των Alpha Bank, Coca Cola HBC, ΟΤΕ, Motor Oil και Jumbo από τον Large Cap, ενώ με αρενητυικά πρόσημα έκλεισαν οι τίτλοι των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,98%), της ΕΥΔΑΠ (-1,30%) και της Τέρνα Ενεργειακή (-1,11%).

Ανοδικά κινήθηκαν 71 μετοχές, 43 πτωτικά και 23 παρέμειναν σταθερές.

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 10.290.544 και 6.765.261 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 11,302 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 8,934 εκατ. ευρώ.