Από το ποδόσφαιρο (MLS) στο μπάσκετ (ΝΒΑ), το αμερικάνικο ποδόσφαιρο (NFL), το μπέιζμπολ (ΜLB) και το χόκεϊ (NHL), ομάδες που πρωταγωνιστούν στον αθλητισμό των ΗΠΑ πρόκειται, σύμφωνα με το CNBC, θα ξοδέψουν ένα ποσό κοντά στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030 για την κατασκευή σταδίων, προσπαθώντας να δημιουργήσουν νέα έσοδα.

 

 Για παράδειγμα, στον κόσμο του αμερικανικού ποδοσφαίρου, οι Μπάφαλο Μπιλς σχεδιάζουν να χτίσουν ένα νέο γήπεδο αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι Σικάγο Μπέαρς έχουν  διαθέσει 197 εκατομμύρια δολάρια σε απόκτηση γης για να κατασκευάσουν το επόμενο «σπίτι» τους.

 Στον κόσμο του ποδοσφαίρου, η Ιντερ Μαϊάμι και η πόλη κατέληξαν σε συμφωνία για ένα έργο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την εκ νέου ανάπτυξη του γηπέδου γκολφ Melreese και του Country Club σε στάδιο και γύρω εμπορική περιοχή.

 Στο μπέιζμπολ, υπάρχουν πολλές ομάδες που σχεδιάζουν να... μετακομίσουν χτίζοντας νέο γήπεδο, όπως οι Κάνσας Σίτι Ρόαγιαλς, Όκλαντ Αθλέτικς και Τάμπα Μπέι Ρέιζ.

 Στο NBA, οι Λος Άντζελες Κλίπερς ξεκίνησαν την κατασκευή νέου γηπέδου αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ στο χόκεϊ, οι Αριζόνα Κογιότς είναι οι επόμενοι που θα αποκτήσουν νέο στάδιο.