Η Gazprom ανακοίνωσε πως το δ.σ. της ενέκρινε ένα επενδυτικό πρόγραμμα 1,757 τρισ. Ρουβλιών (23,74 δισ. Δολαρίων) για το 2022.

Η εταιρεία πετρελαίου και αερίου, η οποία κατά πλειοψηφία ανήκει στη ρωσική κυβέρνηση, δήλωσε ότι η προγραμματισμένη χρηματοδότηση των επενδύσεων στο πλαίσιο του προγράμματος, θα ανέλθει συνολικά στα 1,50 δισ. Ρούβλια, ποσό χαμηλότερο από τις συνήθεις επενδύσεις.

Επίσης πρόσθεσε πως ο δανεισμός της για το 2022 θα ανέλθει σε 272,79 δισ. Ρούβλια.

Το επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει χρηματοδότηση για projects κορυφαίας προτεραιότητας, όπως η ανάπτυξη νέων κέντρων παραγωγής φυσικού αερίου, η γραμμή αερίου Power of Siberia, καθώς και η δημιουργία μεγάλων επιχειρήσεων επεξεργασίας φυσικού αερίου στα ανατολικά και ΒΔ της χώρας, μεταξύ άλλων.

"Το εγκεκριμένο χρηματοδοτικό σχέδιο θα προβλέπει την πλήρη κάλυψη των υποχρεώσεων της εταιρείας χωρίς έλλειμμα. Οι αποφάσεις για τη χρηματοδότηση χρέους στο πλαίσιο του προγράμματος δανεισμού, θα λαμβάνονται με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, τη ρευστότητα και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Gazprom”, ανέφερε η εταιρεία.