Η μετάβαση σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας θα είναι διαρκείας και θα κοστίσει ακριβά, τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, στη συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στην ελληνική έκδοση του "Forbes".

Ο κ. Μυτιληναίος ασκεί κριτική στην Ε.Ε., η οποία, όπως λέει χαρακτηριστικά, βιάστηκε και προσεγγίσει το θέμα της ενεργειακής μετάβασης με άναρχο τρόπο και χωρίς σχέδιο. Ταυτόχρονα, ο κ. Μυτιληναίος επισημαίνει ότι δεν έχει αποκαλυφθεί η αλήθεια στους πολίτες σε σχέση το υπερφιλόδοξο πλάνο μείωσης των εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη. Ως προς τη γεωπολιτική διάσταση της κρίσης, ο ίδιος εκτιμά ότι θα απαιτηθεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία.

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο ίδιος επισημαίνει ότι η νέα μετάλλαξη Όμικρον βάζει φρένο και απειλεί τις θετικές προοπτικές, ωστόσο δηλώνει αισιόδοξος ότι το 2022 θα είναι μια καλύτερη χρονιά.

Για τον τομέα της μεταλλουργίας ο κ. Μυτιληναίος εκτιμά ότι οι τιμές του αλουμινίου θα συνεχίσουν την ανοδική πορεία τους για αρκετό καιρό, αν και, όπως λέει, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για την πιθανότητα απροειδοποίητης πτώσης. Ο κ. Μυτιληναίος δηλώνει εξαιρετικά αισιόδοξος για την πορεία του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι οι προοπτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι πολλές και η MYTILINEOS έχει στόχο να τις αξιοποιήσει. Μεταξύ αυτών, όπως λέει, περιλαμβάνονται και οι ευκαιρίες που ανοίγονται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Διαβάστε στη συνέχεια, στο σύνδεσμο που ακολουθεί ολόκληρη τη Συνέντευξη του Ευάγγελου Μυτιληναίου, στον Χάρη Φλουδόπουλο

https://www.capital.gr/forbes/3604190/eu-mutilinaios-i-energeiaki-metabasi-tha-einai-diarkeias-kai-tha-kostisei-akriba