Σημαντική υποχώρηση κατέγραψαν για την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της χώρας.

Ειδικότερα, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Ιουλίου τα αποθέματα αργού υποχώρησαν 4,52 εκατ. βαρέλια έναντι μείωσης 445.000 βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση κατά 1,03 εκατ. βαρέλια.

Παράλληλα, οι εξαγωγές αμερικανικού αργού από τις ΗΠΑ για την ίδια χρονική περίοδο έφτασαν σε νέο ιστορικό υψηλό, στα 4,55 εκατ. βαρέλια ημερησίως, με αύξηση 21% σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

Η άνοδος των εξαγωγών έρχεται καθώς η Ευρώπη αναζητά εναλλακτικές πηγές στην τροφοδοσία πετρελαίου, μετά από τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο στο φόντο του πολέμου της Μόσχας στην Ουκρανία, μετέδωσε το Bloomberg.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 3,30 εκατ. βαρέλια από αύξηση 3,49 εκατ. βαρελιών που είχαν σημειώνει την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια πτώση κατά 857.000 βαρέλια.

Σημαντική άνοδος στις τιμές του «μαύρου χρυσού»
Μετά από την ανακοίνωση, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Σεπτεμβρίου κερδίζουν 2,41% ή 2,27 δολάρια στα 97.22 δολάρια ανά βαρέλι

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Οκτωβρίου, ανεβαίνουν 2,16% ή 2,15 δολάρια στα 101.66 δολάρια.