Οι τιμές στα συμβόλαια του πετρελαίου κέρδισαν, ενισχυμένα από την έντονη εβδομαδιαία πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, αν και δεν κατάφεραν να αποσοβήσουν τις απώλειες για τον μήνα Νοέμβριο.

Οι επενδυτές αναζήτησαν επίσης ενδείξεις οποιασδήποτε χαλάρωσης των περιορισμών στη βάση της πολιτικής «μηδενικής COVID-19» της Κίνας, οι οποίοι και επηρέασαν τις προηγούμενες ημέρες τη ζήτηση ενέργειας, αλλά και υπαινιγμούς για την απόφαση των κρατών-παραγωγών πετρελαίου του OPEC+ για τα επίπεδα παραγωγής που αναμένεται την Κυριακή.

Ο Tyler Richey, συνεκδότης του Sevens Report Research, δήλωσε στο Marketwatch ότι ο Οργανισμός δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές στους τρέχοντες στόχους παραγωγής, αφήνοντας το πετρέλαιο το πετρέλαιο δεσμευμένο στο συγκεκριμένο εύρος τιμής.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο 2,35 δολάρια ή 3%, φθάνοντας στα 80,55 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το υψηλότερο κλείσιμο από τις 22 Νοεμβρίου. Για τον μήνα, οι τιμές μειώθηκαν κατά 6,9%.

Το brent παράδοσης Ιανουαρίου κέρδισε 2,40 δολάρια ή 2,9% στα 85,43 δολάρια το βαρέλι, με απώλεια 9,9% για τον μήνα.