Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί στην Αθήνα, από σήμερα έως τις 11 Μαίου 2022, πολυπληθής και υψηλού επίπεδου αντιπροσωπεία Γάλλων επιχειρηματιών με επικεφαλής τον πρόεδρο του MEDEF, Ζοφρουά Ρου ντε Μπεζιέ, μετά από πρόσκληση του ΣΕΒ.

 

   Όπως σχολιάζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) «η ενίσχυση των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων βρίσκεται στο επίκεντρο των επαφών με την ελληνική επιχειρηματική ηγεσία και την ελληνική κυβέρνηση» και εκφράζουν την πεποίθηση ότι ανοίγει ένα ακόμα σημαντικό κεφάλαιο στις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Ελλάδας και Γαλλίας, που θα ενισχύσει περαιτέρω τους ισχυρούς επιχειρηματικούς δεσμούς των δύο χωρών.

   Η γαλλική αντιπροσωπεία αποτελείται από τον πρόεδρο του ομόλογου συνδέσμου του ΣΕΒ, Ζοφρουά Ρου ντε Μπεζιέ, και 5 υψηλόβαθμα στελέχη του, καθώς και από 27 επιχειρηματίες και στελέχη που εκπροσωπούν 23 κορυφαίες γαλλικές εταιρείες, διεθνώς αναγνωρισμένες στον τομέα τους. Σημειώνεται ότι αρκετές από αυτές είναι σήμερα καλά εδραιωμένες στην Ελλάδα, και διαθέτουν παραγωγική βάση στη χώρα μας, ενώ άλλες έρχονται για να διερευνήσουν νέες ευκαιρίες που προσφέρει η ελληνική αγορά, σε μια σειρά από δυναμικούς τομείς, όπως η ψηφιακή τεχνολογία, η ενέργεια, τα φάρμακα, τα καλλυντικά, τα τρόφιμα, οι μεταφορές, οι έξυπνες πόλεις, οι κατασκευές, η ναυτιλία, και ο τουρισμός.

   Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης στην ατζέντα συναντήσεων όσων μετέχουν στην αντιπροσωπεία του MEDEF εκτός από πολλές διμερείς επιχειρηματικές συζητήσεις, θα έχουν προγραμματιστεί και συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης.

   Υπενθυμίζεται ότι οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι πολύ σημαντικές. Το 2021 ο όγκος των επιχειρηματικών συναλλαγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας αυξήθηκε κατά 11.2%. Οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Γαλλία ανήλθαν σε 1,8 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 4,4% σε σχέση με το 2020 και οι εισαγωγές 2,5 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 16,7%. Η Γαλλία, ήταν ο 5ος μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα, με επενδύσεις συνολικού ύψους 1,49 δισ. ευρώ, σε νευραλγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και η πράσινη ανάπτυξη.

   Ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του ΣΕΒ Ευθύμιος Βιδάλης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο ΣΕΒ με το MEDEF συνεχίζει τη μακροχρόνια, δημιουργική συνεργασία, και στόχος της επίσκεψης είναι να διευρύνουμε περαιτέρω τις άριστες σχέσεις των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων, αλλά και να εντοπιστούν εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή».

   Ποιες είναι οι 23 γαλλικές επιχειρήσεις της αποστολής  

   1. AEROPHILE (Tethered Balloon World Leader)

   2. AGENCE ALPS (Marketing & Tourism)

   3. AIRBUS (Global pioneer in the aerospace industry)

   4. BOLLORE (Transport - logistics - electric & sustainable mobility - communication)

   5. BRICS Access (Helping companies to set up and invest in emerging markets)

   6. BOUYGUES BATIMENT INTERNATIONAL (Complex construction projects)

   7. EGIS (Consulting, engineering, operation)

   8. FIVES (Design and supply machines and process technologies)

   9. GALILEO GLOBAL EDUCATION CORPORATE SERVICES (Higher Education Platform)

   10. GICAN (French Marine Industry Group)

   11. IDEMIA (Public Security and Identity)

   12. IVECO FRANCE (Design, production and marketing of vehicles)

   13. LOUIS DREYFUS ARMATEURS (Maritime transportation)

   14. L'OREAL (Cosmetics)

   15. NAVAL GROUP (Naval military construction)

   16. RATP DEVELOPPEMENT (Urban and intercity transportation systems)

   17. SAFRAN (Aerospace, security and defense equipment)

   18. SAGEMCOM ENERGY & TELECOM (Telecommunications and energy management)

   19. SAUR INTERNATIONAL (Production and distribution of water and sanitation)

   20. SETEC (Engineering Consulting)

   21. SULO (Waste management)

   22. THALES (Global leader in aerospace, defense, security)

   23. VINCI CONCESSIONS (Global leader in mobility infrastructure

      Για τον MEDEF δείτε περισσότερα στον σύνδεσμο: https://www.medef.com/en/