Μεγάλες υποχρεωτικές επενδύσεις που απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης ανάμεσα στην ΟΛΠ ΑΕ και το Ελληνικό Δημόσιο παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης με συνολικό ύψος συμβάσεων άνω των 32 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας ΟΛΠ, υπεγράφη η σύμβαση ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ για την επέκταση του Σταθμού Διακίνησης Αυτοκινήτων στον Προβλήτα Ηρακλέους, στον εμπορικό λιμένα του Κερατσινίου. 

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, ο υφιστάμενος Προβλήτας θα επεκταθεί κατά 35 στρέμματα και οι νέες του διαστάσεις θα διαμορφωθούν σε 1.100 μ. μήκος κρηπιδωμάτων με λειτουργικό βάθος 12,50 μ. και συνολική επιφάνεια 110.000,00 τ.μ.. Επίσης, το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση και αναβάθμιση των υπαρχουσών λιμενικών και Η/Μ εγκαταστάσεων. Η επένδυση αυτή αναμένεται να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του Σταθμού Αυτοκινήτων του Λιμένος, καθώς θα δημιουργήσει 5.400 νέες θέσεις αυτοκινήτων.  

Παράλληλα, ο Οργανισμός προχωράει στην τελική φάση ανάθεσης για τις υποχρεωτικές επενδύσεις ΥΕ04 και ΥΕ07 συνολικού ύψους 12,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει ο ΟΛΠ "οι παραπάνω μεγάλες επενδύσεις αποτελούν σημαντικά βήματα για τη συνέχιση της δυναμικής πορείας της βιώσιμης ανάπτυξης του Λιμένος Πειραιώς και ενισχύουν εκτός από την ανταγωνιστικότητα του Λιμένος την ανταγωνιστικότητα ολόκληρης της χώρας στον παγκόσμιο κλάδο της ναυτιλίας και του εμπορίου. Η πρόοδος των παραπάνω επενδύσεων είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη για το Λιμάνι του Πειραιά, το οποίο ως η πύλη για την Ευρώπη και τον κόσμο επιδιώκει να διατηρήσει τις πρωτιές του ανάμεσα στα μεγαλύτερα και σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου και όχι μόνο."