Στο… δυνατό αουτσάιντερ που εδώ και ημέρες ακούγεται εντονότερα ως το σχήμα που έχει αποκτήσει προβάδισμα φέρεται να καταλήγει η σύμβαση για τον project manager του εμβληματικού «πράσινου» Πύργου Κατοικιών στο Ελληνικό «Marina Tower», σύμφωνα τουλάχιστον με σχετικές πληροφορίες της αγοράς και με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Εδώ και λίγες ημέρες το σχήμα Intrakat - Bouygues φέρεται να έχει «βγει μπροστά» από τις ΑΒΑΞ - Rizzani, Besix - Archirodon, αλλά και το γκρουπ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - ACC. Σχετικές πληροφορίες από τον κατασκευαστικό κόσμο (όχι από την Lamda) ανέφεραν αυτές τις ημέρες ότι εκτυλίσσονταν ένα «σκληρό πόκερ» με νέες ζυμώσεις, με το κοινό σχήμα των Γάλλων και της Intrakat να έχει αποκτήσει προβάδισμα.

Ο νικητής σε πρώτη φάση θα αναλάβει τον ρόλο του άτυπου project (construction) manager που θα συνεργαστεί με τη Lamda Development, για χρονικό διάστημα μερικών μηνών, σε συγκεκριμένες διαδικασίες δίχως αυτό να σημαίνει ότι θα αναλάβει το ίδιο γκρουπ και την κατασκευή. Όμως, εφόσον η συνεργασία κυλήσει ομαλά είναι πολύ πιθανό να αναλάβει και την ανέγερση του πύργου στο επόμενο στάδιο, ειδάλλως μπορεί να προκύψει άλλος κατασκευαστής μέσα από διαγωνισμό (το 2023). Οι πρώτες εργασίες για τον Πύργο αναμένονται στα τέλη 2022 με ορίζοντα ολοκλήρωσης 2025-2026.

Ο Πύργος Κατοικιών είναι μια επένδυση 250 εκατ. ευρώ συνολικά, μαζί με το κατασκευαστικό κομμάτι. Ο παραλιακός πύργος των 45 ορόφων περιλαμβάνει 200 πολυτελή διαμερίσματα σχεδόν το σύνολο των οποίων έχει ήδη πωληθεί.