Σε «δεύτερες σκέψεις», οι οποίες ενδεχομένως να ανοίξουν τον δρόμο για την απόκτηση της Twitter από τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, βρίσκεται η διοίκηση του αμερικανικού κολοσσού των social media, σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτύου CNBC.

Πιο αναλυτικά, το γεγονός πως ο συνιδρυτής της Tesla έχει καταφέρει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 46,5 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της εταιρείας φαίνεται πως αλλάζει τα δεδομένα, καθώς μέχρι πρότινος το διοικητικό συμβούλιο της Twitter εμφανιζόταν αποφασισμένο να βάλει φρένο σε μία πιθανή επιθετική εξαγορά της από τον Μασκ, κάνοντας χρήση ενός «δηλητηριώδους χαπιού», το οποίο προβλέπει ότι στην περίπτωση που οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα αποκτήσει πραγματική ιδιοκτησία τουλάχιστον του 15% των κοινών μετοχών του Twitter χωρίς την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου, οι υπόλοιποι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν επιπλέον μετοχές με σημαντική έκπτωση.

Σύμφωνα με το CNBC, οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό της Twitter είναι πυρετώδεις, καθώς στη συνεδρίαση του δ.σ. που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή συζητήθηκε εκ νέου η απάντηση της εταιρείας στην πρόταση Μασκ.

Παράλληλα, σημειώνεται πως νωρίτερα την Δευτέρα, με δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε πως η διοίκηση της Twitter φέρεται να επανεξετάζει την πρόταση εξαγοράς από τον Μασκ, με αυξημένες πιθανότητες για αίσια κατάληξη στις διαπραγματεύσεις, ενώ τονίζεται πως «η κατάσταση είναι δυναμική και μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα».

Από την πλευρά της Twitter, εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει την αναφορά, ενώ εξελίξεις για το θέμα αναμένονται ακόμα και πριν την προσεχή Πέμπτη, ημέρα που αναμένεται ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να ανακοινώσει τις επιδόσεις του για το α' τρίμηνο του 2022.

Στον απόηχο των δημοσιευμάτων, η μετοχή της Twitter στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street ενισχύεται άνω του 5%.