Η γερμανική Daimler, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής φορτηγών στον κόσμο, αντιμετωπίζει «τεράστια προβλήματα» στην παραγωγή της από την κρίση στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, δήλωσε ο επικεφαλής της, Μάρτιν Ντάουμ.

Μιλώντας στο CNBC, ο Ντάουμ είπε πως η τωρινή κρίση είναι από τις χειρότερες που έχει δει στην καριέρα του τα τελευταία 25 χρόνια.

Τον Μάιο η Daimler είχε εκτιμήσει πως έχει αρχίσει να διαφαίνεται λήξη στην κρίση με την έλλειψη ημιαγωγών, που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Ωστόσο, ο Ντάουμ είπε πως υπάρχει έλλειψη σε άλλα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή των φορτηγών της. «Έχουμε σε ορισμένα εργοστάσια μας πάνω από 10.000 φορτηγά που χρειάζονται 1 ή 2 εξαρτήματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της εταιρείας ανέφερε πως οι πληθωριστικές πιέσεις πιέζουν την Daimler καθώς αυξάνεται σημαντικά το κόστος της ενέργειας και των πρώτων υλών.

Ωστόσο, παρά τα προβλήματα, ο Ντάουμ δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της Dainler το 2023, εστιάζοντας στην αυξημένη ζήτηση για φορτηγά που υπάρχει από τις ΗΠΑ.