Αύξηση πωλήσεων κατά 60% σημείωσε τον Ιούνιο σε ετήσια βάση η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Nio, ήτοι σχεδόν 13.000 αυτοκίνητα, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας ανέκαμπτε από πολλούς μήνες διαταραχών λόγω της πανδημίας.

Οι 12.961 παραδόσεις οχημάτων ήταν η καλύτερη μηνιαία επίδοση της Nio από τότε που ξεκίνησε τις πωλήσεις τον Ιούνιο του 2018. Από την άλλη, η ανταγωνιστική XPeng Motors παρέδωσε 15.295 οχήματα τον Ιούνιο, αυξημένα κατά 133% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ η Li Auto παρέδωσε 13.024 από τα SUV της τον περασμένο μήνα, αυξημένα κατά 69% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Και οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν περιοδικές διακοπές παραγωγής από την έναρξη της πανδημίας, αλλά η Nio, επλήγη περισσότερο από τις πιο πρόσφατες εξάρσεις των κρουσμάτων.

Ο Ιούνιος ήταν ο πρώτος μήνας για τη Nio με περισσότερες από 10.000 παραδόσεις από τον Δεκέμβριο του 2021.

H εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τις παραδόσεις του νέου SUV ES7 και των αναβαθμισμένων εκδόσεων των SUV ES8, ES6 και EC6 τον Αύγουστο.

Η XPeng, που εδρεύει στη νότια Κίνα κοντά στην πόλη Guangzhou, δήλωσε ότι ήταν σε θέση να ξαναρχίσει την παραγωγή σε δύο βάρδιες στα μέσα Μαΐου στο εργοστάσιό της στο Zhaoqing. Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία επιβεβαίωσε την Παρασκευή τα σχέδια να λανσάρει ένα νέο κορυφαίο SUV, το G9, τον Σεπτέμβριο. Ανέφερε ότι οι προπαραγγελίες για το G9 θα ανοίξουν τον Αύγουστο.

Η Li Auto, με έδρα το Changzhou, παρουσίασε τη νέα της «ναυαρχίδα», ένα μεγάλο SUV που ονομάζεται L9, τον Ιούνιο. Η εταιρεία, η οποία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε τα σχέδιά της να συγκεντρώσει 2 δισ. δολάρια μέσω προσφοράς μετοχών, δήλωσε την Παρασκευή ότι αναμένει να ξεκινήσει την παράδοση του L9 μέχρι τα τέλη Αυγούστου.