Η αρχή μεταφορών της Γερμανίας (ΚΒΑ) ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τα μοντέλα Y και 3 της Tesla λόγω βλάβης στο σύστημα αυτόματης κλήσης έκτακτης ανάγκης- ένα πρόβλημα που επηρεάζει 59.000 οχήματα παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει το Reutersm η KBA ανέφερε στον ιστότοπό της στις 29 Ιουνίου, ότι ένα ελάττωμα λογισμικού προκαλούσε βλάβη στο eCall, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να έρχεται αυτόματα σε επαφή με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος.

Η πρώτη αναφορά για την ανάκληση των οχημάτων έγινε το Σάββατο από ειδησεογραφικό Μέσο της περιοχής του Βερολίνου- Βραδεμβούργου, όπου εδρεύει το γερμανικό εργοστάσιο της Tesla, που κατασκευάζει μπαταρίες και το μοντέλο Y.

Σύμφωνα με την ΚΒΑ 59.129 οχήματα επηρεάζονται παγκοσμίως από την βλάβη, αλλά δεν διευκρίνισε πόσα από αυτά είναι ταξινομημένα στη Γερμανία.

Το σφάλμα λογισμικού είναι ένας πρόσθετος πονοκέφαλος για τον CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας Έλον Μασκ, αφού η Tesla ανέφερε το Σάββατο ότι παρέδωσε 17,9% λιγότερα ηλεκτρικά οχήματα το δεύτερο τρίμηνο από το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς η διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου στην Κίνα λόγω του COVID 19 διέκοψε την παραγωγή και την αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας.