Έσοδα ύψους 14,6 εκατ. ευρώ παρουσίασε η Entersoft στο πρώτο εξάμηνο 2022 έναντι 12,6 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο 2021. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αύξηση των εσόδων κατά 16% προήλθε κατά το ήμισυ (50%) οργανικά και κατά το υπόλοιπο από την εξαγορά των LogOn και Bit Software.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν ελαφρά σε σχέση με το α' εξάμηνο 2021 στα 4,6 εκατ. ευρώ έναντι 4,4 εκατ. ευρώ στο α' εξάμηνο του 2021. Στο α' εξάμηνο 2022 σημειώθηκε σημαντική ανάπτυξη των εσόδων σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων και ιδιαίτερα στην ηλεκτρονική τιμολόγηση (Retail Link eInvoicing) που κατέγραψε οργανική ανάπτυξη 31% σε σχέση με το α' εξάμηνο 2021, καθώς και στα προϊόντα Logistics και Warehouse Management όπου επιτεύχθηκε αύξηση 30% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021.

Η εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι τα επόμενα τρίμηνα με δεδομένη την πρόσφατη εξαγορά στη Ρουμανία αλλά και τη διατήρηση των θετικών μακροοικονομικών προσδοκιών για την Ελληνική οικονομία, διαμορφώνονται ευνοϊκές συνθήκες για την διατήρηση αλλά και ενίσχυση αυτών των ρυθμών ανάπτυξης. Επιπλέον, η αναμενόμενη εκκίνηση έργων ενταγμένων σε προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, εκτιμάται ότι θα επιδράσει θετικά στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων από τις επιχειρήσεις.