Η Lufthansa μπορεί να αντιμετωπίσει περαιτέρω αναταραχή, καθώς οι πιλότοι της ψήφισαν για απεργία εάν κριθεί αναγκαίο, για να εξαναγκάσουν τη διοίκηση της εταιρείας σε μια συμφωνία για τους μισθούς.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να εξαπολύσει ένα άλλο κύμα ακυρώσεων πτήσεων, εκτός εάν οι διαπραγματευτές της αεροπορικής εταιρείας και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μπορέσουν να διευθετήσουν τις διαφορές τους.

Το συνδικάτο πιλότων VC, ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία την Κυριακή υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων, πράγμα που σημαίνει ότι η Lufthansa θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με ακυρώσεις πτήσεων από τον επόμενο μήνα. Οι απεργίες θα προκαλέσουν πρόσθετες ακυρώσεις, πέρα από τις 7.000 πτήσεις που κατέγραψε η εταιρεία αυτό το καλοκαίρι λόγω ελλείψεων προσωπικού.

«Αυτή η θετική ψηφοφορία δεν οδηγεί, ακόμη, απαραίτητα σε απεργία», ανέφερε το συνδικάτο σε δήλωση που εστάλη μέσω email. «Αλλά είναι ένα αναμφισβήτητο μήνυμα προς τη Lufthansa, να λάβει σοβαρά υπόψη τις ανάγκες του προσωπικού του πιλοτηρίου».

Εκπρόσωπος της Lufthansa ανέφερε μέσω email, ότι η εταιρεία σέβεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και συνεχίζει να βασίζεται σε «εποικοδομητικές συζητήσεις» προκειμένου να επιλυθεί η σύγκρουση. Έχουν κανονιστεί περαιτέρω συνομιλίες με το VC, είπε ο εκπρόσωπος, αρνούμενος να διευκρινίσει πότε θα πραγματοποιηθούν.