Στο 97,16% του μετοχικού κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Πίστης διαμορφώνεται το ποσοστό της Allianz, μετά από την λήξη περιόδου της αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 1η Αυγούστου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, 124 μέτοχοι αποδέχθηκαν νόμιμα και έγκυρα τη Δημόσια Πρόταση προσφέροντας συνολικά 2.270.192 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 8,55% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Παράλληλα κατά το διάστημα από την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης μέχρι και τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής ο όμιλος Allianz απέκτησε μέσω Χ.Α συνολικά 4.334.108 μετοχές της εταιρείας, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 16,33% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας σε τιμή ανά Μετοχή ίση με το Προσφερόμενο Τίμημα.

Πλέον ο προτείνων κατέχει συνολικά 25.785.556 μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 97,16% του μετοχικού κεφαλαίου και θα προχωρήσει τις διαδικασίες για έξοδο της εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Κατόπιν λήψης της εν λόγω απόφασης από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, η Εταιρεία θα υποβάλει προς την Ε.Κ. αίτημα διαγραφής των μετοχών της Εταιρείας από το Χ.Α» σημειώνεται στην ανακοίνωση.