Mπόνους έως και 8% επί των ετήσιων αποδοχών τους μοιράζει στους εργαζόμενους της η Shell καθώς τα κέρδη της αυξάνονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

«Σε αναγνώριση της συμβολής των ανθρώπων μας στην ισχυρή επιχειρησιακή απόδοση της Shell σε ένα πρόσφατα δύσκολο περιβάλλον, η Εκτελεστική Επιτροπή μας αποφάσισε να χορηγήσει ένα Ειδικό Βραβείο Αναγνώρισης 8% του μισθού σε όλο το επιλέξιμο προσωπικό σε όλο τον κόσμο», ανακοίνωσε η Shell.

Ο ενεργειακός «κολοσσός» την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ για 2ο συνεχόμενο τρίμηνο χάρη στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Το γεγονός συνιστά μια ανατροπή για μια εταιρεία που κατά τη διάρκεια της πανδημίας μείωσε κατά χιλιάδες τις θέσεις εργασίας, ακύρωσε τα μπόνους και περιόρισε τους μισθούς. Παρακίνησε επίσης τις εκκλήσεις για σκληρότερη έκτακτη φορολόγηση καθώς οι καταναλωτές υφίστανται κρίση κόστους ζωής.

Η εφάπαξ πληρωμή του μπόνους θα γίνει στους περισσότερους από τους 82.000 υπαλλήλους της Shell, αλλά όχι στο προσωπικό που είναι εκτελεστικοί αντιπρόεδροι ή ανώτερα στελέχη, όπως επίσης σε εργολαβικούς εργαζόμενους ή σε απόσπαση.

«Η επιβράβευση δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς τους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην τρέχουσα επιχειρησιακή και οικονομική επιτυχία μας», είπε η Shell, προσθέτοντας πως «δεν είναι απάντηση στον πληθωρισμό ή στις προκλήσεις του κόστους ζωής».