Αύξηση 11% στις πωλήσεις παρουσίασε κατά τους 8 πρώτους μήνες του έτους (Ιανουάριος- Αύγουστος 2022) ο όμιλος Jumbo.

Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος τονίζει ότι «οι συνθήκες στις διεθνείς αγορές προμηθειών και διακίνησης εμπορευμάτων, δεν έχουν

βελτιωθεί. Η παράλογη ακρίβεια στις μεταφορές, η γεωπολιτική αστάθεια και οι αλλοπρόσαλλες τιμές Ενέργειας, επιβαρύνουν δραματικά τον προϋπολογισμό κάθε νοικοκυριού αλλά και των επιχειρήσεων»

Κόντρα στις αντίξοες συνθήκες, η εταιρία παιχνιδιών τον Αύγουστο, που χαρακτηρίζεται παραδοσιακά ως «δύσκολος μήνας» για το λιανεμπόριο, είδε τις πωλήσεις να μεγαλώνουν κατά 13% περίπου.

«Ο Όμιλος JUMBO επιμένει να αποκλείει από τα ράφια των καταστημάτων του κάθε προϊόν στο οποίο η σχέση τιμής-ποιότητας αποβαίνει σε βάρος του καταναλωτή», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η πορεία των πωλήσεων
Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα:

για τον Αύγουστο του 2022, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +12% περίπου σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021.
Συνολικά για το οκτάμηνο του 2022, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +16% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό οκτάμηνο.
Κύπρος: Οι πωλήσεις κατά τον Αύγουστο του 2022 αυξήθηκαν κατά +19% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα συνεχίζοντας τη δυναμική τους πορεία.

Συνολικά οι πωλήσεις, στην Κύπρο, για το οκτάμηνο του 2022 είναι αυξημένες κατά +23% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό οκτάμηνο.

Βουλγαρία: Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +4% περίπου τον Αύγουστο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι πωλήσεις των καταστημάτων, στη Βουλγαρία, για το οκτάμηνο του 2022 να είναι αυξημένες κατά +1% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό οκτάμηνο.

Ρουμανία: Οι πωλήσεις του δικτύου σημείωσαν αύξηση κατά +19% περίπου τον Αύγουστο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις, στη Ρουμανία, για το οκτάμηνο του 2022 είναι μειωμένες κατά -1,5%
περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό οκτάμηνο.

Ο Όμιλος θα ανακοινώσει αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου 2022, την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, αμέσως μετά την λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.