Υπογράφηκε η σύμβαση κάλυψης κοινού ομολογιακού δανείου ποσού 10 εκατ. ευρώ με την Τράπεζα Eurobank και το Ελληνικό Δημόσιο, για τη χρηματοδότηση επένδυσης, συνολικού ύψους 13 εκατ. ευρώ, που πραγματοποιεί η εταιρεία Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. για την κατασκευή νέου Κέντρου Αποθήκευσης & Διανομής στον Ασπρόπυργο, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, η σύμβαση υπογράφηκε παρουσία του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), κ. Νίκου Μαντζούφα, του Προέδρου του Δ.Σ. & Διευθύνοντος Συμβούλου της Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., κ. Νικόλαου Καυκά, του Οικονομικού Διευθυντή της Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., κ. Γεώργιου Βασιλάκη και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank, κ. Κωνσταντίνου Βασιλείου, στο κτίριο Διοίκησης της Eurobank στο Μποδοσάκειο Μέγαρο.

Η εν λόγω χρηματοδότηση αποτελεί μέρος της συνολικής επένδυσης ύψους 13 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η Εταιρεία και εμπίπτει στον πυλώνα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η εν λόγω επένδυση χρηματοδοτείται κατά 40% από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (€5 εκατ.) και 40% μέσω δανείου της Eurobank (€5 εκατ.). Το 20% καλύπτεται μέσω ιδίας συμμετοχής της Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., ενώ η Εταιρεία δεν θα κάνει χρήση κρατικών ενισχύσεων.

Επισημαίνεται πως σκοπός του δανείου είναι η χρηματοδότηση μέρους του επενδυτικού προγράμματος της Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. για την κατασκευή νέου ιδιόκτητου Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής στον Ασπρόπυργο Αττικής, συνολικού εμβαδού 16.000 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) σε ιδιόκτητο οικόπεδο επιφάνειας 49.000 τ.μ.

Η επένδυση περιλαμβάνει τη χρήση υψηλής τεχνολογίας αυτοματοποιημένου εξοπλισμού (ρομποτική τεχνολογία AutoStore) και συστημάτων βέλτιστης και ευέλικτης διαχείρισης του αποθέματος σε πραγματικό χρόνο (live storage - ράφια βαρύτητας, conveyors - ταινιόδρομοι, sorters κ.ά.), προσβλέποντας σε περαιτέρω κεντρικοποίηση των διανομών, επίσπευση παραδόσεων σε πελάτες, βελτίωση ικανότητας διαχείρισης ηλεκτρονικών παραγγελιών & last mile διανομών και μέγιστη ευελιξία ως προς την επεξεργασία άμεσης αναπλήρωσης αποθεμάτων στα 73 καταστήματα της Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις
Ο κ. Νίκος Μαντζούφας, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε: «Mια ακόμα επένδυση στηρίζεται από το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης. Επένδυση που αφορά την δημιουργία σύγχρονου logistics center, με τα πλέον σύγχρονα ρομποτικά συστήματα. Ο εκσυγχρονισμός των ελληνικών επιχειρήσεων και η υλοποίηση επενδύσεων αποτελεί βασικό στοιχείο της ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Ταμείο Ανάκαμψης συμβάλλει καθοριστικά στον στόχο αυτό.».

Ο κ. Νικόλαος Καυκάς, Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος της B. ΚΑΥΚΑΣ A.E., δήλωσε: «Η επένδυσή μας σε νέο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής, μαζί με τις συνεχόμενες επενδύσεις μας σε νέα καταστήματα και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, θα αποτελέσει βασικό πυλώνα στην εκπλήρωση του στρατηγικού στόχου της εταιρείας μας για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του επαγγελματία αλλά και ιδιώτη πελάτη μας σε omnichannel επίπεδο, αξιοποιώντας πολλές από τις νέες τεχνολογίες και τα ρομποτικά συστήματα που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στο χώρο των Logistics διεθνώς.
Η επίτευξη ταχύτερων παραδόσεων στους πελάτες της ΚΑΥΚΑΣ, είναι κάτι που θα κάνει τη διαφορά τα επόμενα χρόνια, καθώς ο χρόνος αποκτά όλο και περισσότερη σημασία και αξία για όλους.».

Ο κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμβάλλουμε στη δημιουργία του νέου και υπερσύγχρονου κέντρου αποθήκευσής και διανομής της εταιρείας Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., κυρίαρχης αλυσίδας καταστημάτων στο χώρο του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και φωτιστικών συστημάτων στην Ελλάδα. Το υψηλών προδιαγραφών έργο, που θα βασίζεται στην ρομποτική τεχνολογία και τον αυτοματισμό, θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ίδια την εταιρεία και τους πελάτες της καθώς η ταχύτητα στην εξυπηρέτηση και παράδοση των παραγγελιών αποτελεί ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. H Eurobank βρίσκεται ενεργά δίπλα σε κάθε επιχείρηση που στοχεύει στην αναβάθμιση και βελτιστοποίηση των λειτουργιών της και αποτελεί βασική επιδίωξη μας η στήριξη επενδύσεων που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό, την καινοτομία και την πρωτοπορία.».