Ισχυρές απώλειες που «αγγίζουν» το 2,6% καταγράφει στις συναλλαγές του αμερικανικού χρηματιστηρίου η μετοχή της Apple, στον απόηχο των δημοσιευμάτων πως ο τεχνολογικός κολοσσός δεν σκοπεύει να ενισχύσει την παραγωγή των νέων iPhone 14 εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης.

Σύμφωνα με το CNBC, οι απώλειες της μετοχής της Apple συμπαρασύρουν σε αρνητικό έδαφος και τους τίτλους εισηγμένων που συνδέονται με την παραγωγή των iPhones, με την TSM να χάνει 2,3%, ενώ η μετοχή της Foxconn (που κατασκευάζει τις συσκευές) υποχωρεί κατά 2,9%.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Apple έχει υποχωρήσει περίπου 15% από τις αρχές του έτους.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, σε δημοσίευμά του το Bloomberg ανέφερε πως η Apple φέρεται να εγκαταλείπει για φέτος τον σχεδιασμό της για ενίσχυση της παραγωγής των iPhones.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται ανώνυμες πηγές, η αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης δεν επετεύχθη και οι προμηθευτές της εταιρείας καλούνται να διακόψουν τις προσπάθειες για αύξηση της παραγωγής κατά περίπου 6 εκατ. συσκευές iPhone 14. Στόχος ήταν η παραγωγή 90 εκατ. iPhone 14 μέχρι το τέλος του έτους, αριθμός αντίστοιχος με τα επίπεδα παραγωγής του iPhone 13 πέρυσι και στο πλαίσιο των εκτιμήσεων του Bloomberg τον Αύγουστο.