Στην ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για την επιβατική κίνηση τους χειμερινούς μήνες προχώρησε την Πέμπτη η Lufthansa, με τον γερμανικό αεροπορικό κολοσσό να εκτιμά πως η ζήτηση των καταναλωτών για ταξίδια στην Ευρώπη παραμένει σταθερή παρά τις πληθωριστικές πιέσεις.

«Η επιθυμία για ταξίδια και συνεπώς η ζήτηση για αεροπορικά εισιτήρια συνεχίζεται αμείωτη. Ο όμιλος έχει αφήσει οικονομικά πίσω του την πανδημία και είναι αισιόδοξος για το μέλλον», δήλωσε ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ και ανέφερε ότι η εταιρία αναμένει για το δ' τρίμηνο του έτους επιβατική κίνηση σε ποσοστό 80% της αντίστοιχης περιόδου του 2019. Για το σύνολο του 2022, εκτιμάται ότι η κίνηση θα φτάσει στο 75% του 2019.

Σημειώνεται πως ο όμιλος την περασμένη εβδομάδα αύξησε την πρόβλεψή του για προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη για ολόκληρο το έτος σε πάνω από 1 δισ. ευρώ (980 εκατομμύρια δολάρια), λαμβάνοντας ώθηση από την ισχυρή ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια

Η εταιρεία ανέμενε προηγουμένως προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη (EBIT) άνω των 500 εκατ. ευρώ. Το τρίτο τρίμηνο, σημείωσε προσαρμοσμένα EBIT 1,13 δισ. ευρώ (1,14 δισεκατομμύρια δολάρια), από 251 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε την Πέμπτη.