Η Apple ανακοίνωσε τα αποτελέσματα δ' τριμήνου χρήσης και όλα τα βλέμματα στράφηκαν στις πωλήσεις των iPhone οι οποίες απογοήτευσαν υποχρεώνοντας τη μετοχή σε απώλειες.

Αναλυτικότερα στα μεγέθη, ο κολοσσός των smartphones εμφάνισε έσοδα 90,1 δισ. δολαρίων στο εξεταζόμενο διάστημα, από 83,4 δισ. δολάρια έναν χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τα τοποθετούσαν στα 88,7 δισ. δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη ώθηση δόθηκε από τη μονάδα των Mac.

Καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις ήταν και τα κέρδη ανά μετοχή που ανήλθαν στα 1,29 δολάρια, έναντι 1,27 δολαρίων.

Οι πωλήσεις iPhone της Apple διαμορφώθηκαν στα 42,6 δισ. δολάρια το τελευταίο τρίμηνο, καταγράφοντας άνοδο άνω του 9% σε σχέση με τα 38,9 δισ. δολάρια της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ωστόσο οι αναλυτές είχαν προβλέψει πωλήσεις αξίας 43 δισ. δολαρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο περιλάμβανε 8 ημέρες διάθεσης του iPhone 14.

Η μετοχή αντέδρασε με πτώση 1% έως 4% αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων.

Τα έσοδα της κατηγορίας Mac κατέγραψαν άνοδο 25% από πέρυσι, φτάνοντας τα 11,51 δισ. δολάρια. Συνολικά 7,17 δισ. δολάρια άντλησε η Apple από τα iPad και 9,65 δισ. δολάρια από άλλα προϊόντα. Τα έσοδα από υπηρεσία βελτιώθηκαν σχεδόν 5% στα 19,19 δισ. δολάρια.

Όπως συνέβη και σε όλα τα προηγούμενα τρίμηνα της πανδημίας, η Αpple δεν παρείχε προβλέψεις για τα μεγέθη του α' τριμήνου χρήσης που λήγει τον Δεκέμβριο, οπότε οι επενδυτές θα χρειαστεί να περιμένουν την τηλεδιάσκεψη της διοίκησης για να πάρουν μια γεύση για το πώς τα έχει πάει η εταιρεία από τα τέλη του Σεπτεμβρίου και μετά, στην πιο κρίσιμη περίοδο για τις πωλήσεις.