Αύξηση της τάξης του 17% στις μηνιαίες απολαβές τους θα λάβουν τα πληρώματα καμπίνας της Lufthansa, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο γερμανικός κολοσσός των αερομεταφορών, σε μία προσπάθεια να αντισταθμιστούν οι πληθωριστικές πιέσεις που πλήττουν το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με το συνδικάτο UFO για αυξήσεις μισθών για τους 19.000 υπαλλήλους του προσωπικού καμπίνας, με την Lufthansa να διευκρινίζει πως η συμφωνία αυτή «περιλαμβάνει μια αύξηση 250 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2023 και 2,5% επιπλέον από την 1η Ιουλίου 2023».

Συνολικά οι αυξήσεις θα φθάσουν στο 17% για τους νέους υπαλλήλους και 9% για τους παλαιότερους. Η συμφωνία αυτή, που αναμένεται να ισχύσει έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023, ολοκληρώνει μια περίοδο συνδικαλιστικών διαπραγματεύσεων υψηλού ρίσκου για τη Lufthansa, λόγω του πληθωρισμού.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι πιλότοι απείχαν από την εργασία τους για 24 ώρες, αναγκάζοντας την Lufthansa να ακυρώσει σχεδόν το σύνολο των πτήσεών της από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο. Ο όμιλος απέφυγε μια νέα απεργιακή κινητοποίηση στα μέσα Σεπτεμβρίου, χάρη σε μια συμφωνία που επιτρέπει την αύξηση κατά 980 ευρώ των βασικών αποδοχών για τους πιλότους.

Η Lufthansa κατέληξε επίσης σε συμφωνία στις αρχές Αυγούστου με το συνδικάτο Verdi, που εκπροσωπεί το προσωπικό εδάφους.

Οι υπάλληλοι αυτοί έλαβαν αύξηση 200 ευρώ τον μήνα, στη συνέχεια επιπλέον 2,5% στις αρχές του 2023 και ακόμα 2,5% τον Ιούλιο του 2023.