Η Tesla ανακοίνωσε πως ανακαλεί για πιθανά προβλήματα λειτουργίας 321 οχήματα που έχει πουλήσει η εταιρεία του Έλον Μασ στις ΗΠΑ, λόγω προβλημάτων στα συστήματα φωτισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας αρχής των ΗΠΑ (NHTSA), πρόκειται για μοντέλα Model 3 και Model Y που κατασκευάστηκαν για τις περιόδους 2020-2023 και στα οποία καταγράφηκε βλάβη φωταγώγησης των φαναριών των οχημάτων.

Η Tesla, με έδρα το Τέξας, δήλωσε ότι θα αναπτύξει μια over-the-air ενημέρωση για να διορθώσει το πρόβλημα με το πίσω φως και δήλωσε ότι δεν έχει αναφορές για ατυχήματα ή τραυματισμούς που σχετίζονται με την ανάκληση.

Η εταιρεία επεσήμανε ότι η ανάκληση ακολούθησε μετά από παράπονα πελατών, κυρίως από ξένες αγορές.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι σε σπάνιες περιπτώσεις τα φώτα μπορεί να μην λειτουργούν κατά διαστήματα λόγω μιας ανωμαλίας που μπορεί να προκαλέσει λανθασμένη ανίχνευση σφάλματος κατά τη διαδικασία αφύπνισης του οχήματος.

Σημειώνεται πως η εν λόγω εξέλιξη έρχεται αφότου διαπιστώθηκε πως οι αερόσακοι στις θέσεις των συνοδηγών στα Model X θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν λανθασμένα σε ορισμένα περιστατικά σύγκρουσης με χαμηλές ταχύτητες, ειδικά σε περιπτώσεις που ο συνοδηγός δεν φορά ζώνη ασφαλείας και βρίσκεται εκτός θέσης.

Στην επιστολή που κατέθεσε στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σημειώνει πως δεν γνωρίζει για ατυχήματα, τραυματισμούς ή θανάτους που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη ανάκληση, ενώ τονίζεται πως το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί μέσω ενημέρωσης του λογισμικού της.